Neviena cita Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts nav tik nestabila kā Latvija, raksta Šveices laikraksts "Tages Anzeiger".
Nestabilitāti Latvijā laikraksta ieskatā skaidri iezīmē "jaunākā politiskā krīze", kas iestājusies pēc Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas lēmuma apturēt ar valsts drošību saistīto likumu grozījumu publicēšanu.

Starp nestabilitāti veicinošiem elementiem laikraksts min joprojām lielo nepilsoņu skaitu, neatrisināto robežjautājumu ar Krieviju un "spēcīgus ekstrēmus spēkus", par kādiem Šveices laikraksts uzskata "latviešu "Waffen-SS" veterānus un prokrieviskus skinhedus".

"Latvija ir nepilsoņu, nesakārtotu robežu un korupcijas valsts, kur norisinās cīņa par varu. Trīs gadus pēc iestāšanās ES un NATO valsts piedzīvo līdz šim smagāko politisko krīzi," raksta "Tages Anzeiger" publikācijā, kurai dots nosaukums "Latvija: robežvalsts".

Saistībā ar politisko krīzi pieminēta arī Ventspils mēra Aivara Lemberga apcietināšana, jo viņam līdz šim bijusi liela ietekme.

Laikraksts gan atzīst, ka Latvijā pēdējos gados novērojama pozitīva attīstība. "Ekonomika piedzīvo uzplaukumu, un vēlēšanās 2006.gadā vairāk nekā divi miljoni pilsoņu atkārtoti nobalsoja par premjera Aigara Kalvīša (TP) centriski labējo valdības koalīciju," pozitīvos valsts attīstības faktorus min laikraksts un akcentē arī NATO sanāksmes norisi Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!