Foto: F64
Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), sveicot pareizticīgos un vecticībniekus Kristus Piedzimšanas svētkos, aicina nepaiet garām noskumušajiem, neatstumt tos, kas prasa mums palīdzību, dāvāt savu labestību un mīlestību līdzās esošajiem, kā arī būt vienotiem un stipriem.

"Dārgie Latvijas Pareizticīgo un Vecticībnieku baznīcas kristieši! Sirsnīgi sveicu jūs gaišajos un prieka piepildītajos Kristus Piedzimšanas svētkos!" par Āboltiņas apsveikumā teikto informēja Saeimas Preses dienestā.

Saeimas priekšsēdētāja norāda, ka Pareizticīgo un Vecticībnieku baznīcas kristieši svin dievišķo noslēpumu - Jēzus Kristus piedzimšanu, Dieva dēla iemiesošanos cilvēka veidolā.

"Cik daudz prieka un reizē arī pārsteiguma piepildīts šis noslēpums! Tāpēc atvērsim mūsu sirdis un dvēseles Ziemassvētku gaismai, lai katrā Latvijas ģimenē būtu miers un saticība. Aicinu ikvienu Latvijas iedzīvotāju šajos svētkos veltīt laiku mūsu mīļajiem un tuvajiem. Priecīgus Kristus Piedzimšanas svētkus!" apsveikuma nobeigumā pauž Āboltiņa.

Latvijā ir aptuveni 400 000 tādu konfesiju pārstāvju, kuri Ziemassvētkus svin 7.janvārī. Līdz šim nesekmīgi beigušies mēģinājumi rosināt likumdošanas izmaiņas, lai par svinamu dienu Latvijā atzītu arī pareizticīgo Ziemassvētkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!