Foto: PantherMedia/Scanpix
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) jau ķērusies pie grozījumu izstrādes Augstskolu likumā, lai palielinātu svešvalodu lietojumu augstskolās, un paredzēts, ka grozījumi spēkā varētu stāties 2014.gada septembrī, pastāstīja izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa padomniece Inita Blačforda.

Ar šādu ierosinājumu nesen klajā nāca Ķīlis, kurš uzskata, ka augstskolās jāpalielina svešvalodu lietojums gan pamatstudijās un maģistra studijās, gan īpaši doktora studijās.

Blačforda informēja, ka pašreizējās normas ierobežo valsts dibināto augstskolu darbību ‒ gan īstenojot studiju programmas, gan piesaistot ārzemju mācībspēkus. Paredzēts, ka redakcijas priekšlikums grozījumiem likumā tiks izstrādāts līdz 5.oktobrim, bet jaunie noteikumi varētu stāties spēkā no 2014.gada 1.septembra.

Ķīļa ierosinājumu atbalsta arī Rektoru padome.

"To mēs atbalstām nepārprotami, taču tur ir jānāk arī kādam finansējumam," aģentūrai BNS iepriekš pastāstīja Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševskis. Viņaprāt, tas uzlabotu arī studentu valodu prasmi.

Jau vēstīts, ka Ķīlis nācis klajā ar vairākām reformām un liela pretestība ir jaunajiem augstskolu akreditācijas noteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!