Foto: F64
Svētdien visā Latvijā gaidāms lietus, un tā kā kopš septembra bijis ļoti maz nokrišņu, tas būs lielākais lietus pēdējā pusotra mēneša laikā, savukārt Kurzemi skars stiprākais vējš kopš šā gada 8. februāra, brīdina sinoptiķi.

Gaidāma arī dūmaka, brīžiem migla. Stiprāk līs nakts izskaņā Kurzemē, no rīta valsts centrālajā daļā un dienas pirmajā pusē Latvijas austrumu novados.

Naktī uz svētdienu pūtīs mērens dienvidu vējš, vietām piekrastē brāzmās līdz 13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs no +1..+4 grādiem valsts austrumos līdz +9 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē, kur svētdienas rītā termometra stabiņš pakāpsies līdz +11..+13 grādiem.

Dienā pūtīs lēns līdz mērens dienvidu un rietumu vējš, bet pēcpusdienā un vakarā Kurzemē, sākot no rietumiem, iegriezīsies stiprs līdz vētrains ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 20-25 metrus sekundē. Pēdējo reizi tik stiprs vējš bija pirms deviņiem mēnešiem. Svētdienas vakarā arī valsts centrālajā daļā gaidāmas vēja brāzmas līdz 16-21 metram sekundē.

Rīgā tuvākajā diennaktī būs pārsvarā apmācies, dūmakains un lietains laiks. Vairāk līs no rīta, dienā lietus palaikam mitēsies un caur mākoņiem izsprauksies daži saules stari. Pūtīs mērens dienvidu vējš, no rīta brāzmās līdz 12 metriem sekundē, dienā gaidāms lēnāks dienvidrietumu vējš, bet vakarā - ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz aptuveni 20 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pakāpsies no +5 grādiem nakts sākumā līdz +11..+12 grādiem dienas vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!