Foto: F64
Svētdien Latvijā biežāk spīdēs saule un nokrišņu būs mazāk, prognozē sinoptiķi.

Nakts un rīta stundas valsts lielākajā daļā paies bez nokrišņiem un ar nelielu vai mainīgu mākoņu daudzumu. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, bet Kurzemes rietumkrastā un Ziemeļvidzemes krastā gaidāmas brāzmas līdz 14-19 metriem sekundē.

Dienas gaitā daudzviet īslaicīgi līs, vietām - it īpaši valsts dienvidaustrumu pusē - gaidāmas lietusgāzes un krusa, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās Kurzemē, kā arī lielāko gubu mākoņu ietekmē atsevišķās vietās citviet Latvijā sasniegs 15-18 metru sekundē.

Gaisa temperatūra aizvien būs zema - naktī gaiss atdzisīs līdz +2..+7 grādiem, vietām gaidāmas nelielas salnas; par pāris grādiem siltāka nakts būs pretvēja piekrastē. Maksimālā gaisa temperatūra dienā būs +11..+16 grādu.

Rīgā būs mainīgs mākoņu daudzums, dienā gaidāms īslaicīgs lietus, iespējama krusa un lietusgāze. Pūtīs dienvidu, dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 12 metriem sekundē. Naktī gaiss atdzisīs līdz +5..+6 grādiem, dienā temperatūra pakāpsies līdz +15 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!