Foto: LETA

Svētdien, 2. decembrī, pulksten 17 Doma laukumā iedegs galveno galvaspilsētas egli, portālu "Delfi" informēja Rīgas dome.

Jau vēstīts, ka 50 eglītes Rīgai šogad izmaksās 18 tūkstošus eiro. Četras slaidākās no tām sniegsies 14 līdz 16 metru augstumā. Šīs egles novietos 11. novembra krastmalas sadalošajā joslā pie Rīgas Tehniskās universitātes, Rātslaukumā, Doma laukumā un Centra sporta kvartāla rotaļu laukumā, kas atrodas Krišjāņa Barona ielā 116a.

Rīgas domē norādīja, ka eglīšu izgaismošanu pašvaldībai "uzsauc" energouzņēmums "Enefit".

Atklāšanas svinībās piedalīsies mērs Nils Ušakovs (S), Liepājas zvanu ansamblis "Campanella", bērnu vokālā grupa "Knīpas un Knauķi", solisti Sanita Sējāne un Gustavs Melbārdis, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijas leļļu aktieru kursa studenti iestudējumā "Kādas ģimenes Ziemassvētku gaidīšanas stāsts".

Bet jau no 1. decembra Doma laukumā apmeklētājus gaidīs Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš, dodot iespēju iegādāties īpaši svētku laikam darinātus tautas lietišķās mākslas izstrādājumus, dažādus gardumus un svētku dāvanas. Nedēļas nogalēs tirdziņā notiks arī dažādi priekšnesumi.

Līdztekus Doma laukuma tirdziņam, Rīgas dome apmeklētājus gaidīs arī Līvu laukumā, Esplanādē, kā arī sestdienās un svētdienās Kalnciema kvartālā, kur darbosies Ziemassvētku tirdziņi.

Svētdien dažādi svētku pasākumi gaidāmi arī kultūras centros un dievnamos, informēja dome. Pirmās Adventes koncerts, piedaloties Orķestrim "Rīga" un solistiem, skanēs Rīgas Domā, bet Rīgas Sv. Pētera baznīcā klausītāji gaidīti koncertā "Pāri tuksnesim uz Ziemassvētku zvaigzni".

Kultūras centra "Iļģuciems" pagalmā notiks tradicionālais "Rūķu gājiens", kurā piedalīsies kultūras centra amatiermākslas kolektīvi un iedegs Iļģuciema egli. Savukārt Kultūras centrā "Mazā ģilde" notiks koncerts "Mocarts. Klavieres.", bet Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" apmeklētāji gaidīti koru un koklētāju ansambļa koncertā "Iedziedi Ziemassvētkus".

Svētdien sāksies arī koncertcikls "Adventa mūzikas svētki Rīgā", kur Rīgas Āgenskalna baptistu baznīcā dziedās Kārlis Kazāks, bet Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā muzicēs Haralds Sīmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!