Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī stacionāros ievietoti 109 jauni Covid-19 inficētie, tai skaitā divi pārvesti, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Kopā stacionāros ārstējas 1200 pacienti: 1127 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 73 ar smagu slimības gaitu.

Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīti 29 pacienti, tai skaitā divi pārvesti. Kopā no stacionāriem izrakstīti 4294 pacienti.

Lai mazinātu Covid-19 izplatību un pulcēšanos svētku laikā, valdība gada nogalē vienojās ieviest komandantstundu un pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 7. februārim.

Latvijā komandantstunda jeb brīvdienu mājsēde stājās spēkā 30. decembrī un ilga līdz 4. janvārim. Šajās dienās no pulksten 22 līdz 5 rītā nedrīkstēja atrasties ārpus savas dzīvesvietas. Tāpat komandantstunda būs spēkā no 8. līdz 10. janvārim, kā arī piektdienās un sestdienās līdz 25. janvārim, kā valdība nolēma ceturtdien, 7. janvārī.

Kā ziņots, Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) 21. decembrī paziņoja, ka apstiprinājusi farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās Covid-19 vakcīnas izmantošanu Eiropas Savienībā (ES). 26. decembrī Latvija saņēma pirmo kravu ar 9750 farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās vakcīnas pret Covid-19 devām.

28. decembrī Latvijā sākta vakcinācija pret Covid-19, kā pirmajiem to saņemot veselības aprūpes darbiniekiem, kuri strādā ar Covid-19 pacientiem slimnīcās, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Trešdien, 6. janvārī, EZA apstiprināja arī "Moderna" vakcīnu. ASV kompānijas "Moderna" izstrādātā vakcīna izmēģinājumos parādīja 94,1% iedarbīgumu.

Covid-19 vakcīnas tiks apmaksātas no valsts budžeta. Veselības ministrijas stratēģija paredz, ka Latvijā vakcinācija notiks pakāpeniski. Vispirms vakcinēs medicīnas darbiniekus, savukārt pēc tam sociālās aprūpes centru klientus un darbiniekus, tiem sekos citi cilvēki, kuri ir riska grupās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!