Foto: F64

Svētdien paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks bija izcēlies Olaines pagastā, kur ar atklātu liesmu dega dzīvoklis un lodžijas, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 14.52, kur ar atklātu liesmu dega dzīvoklis un lodžijas no pirmā līdz piektajam stāvam 63 kvadrātmetru platībā.

No piedūmotās ēkas izglābti 36 cilvēki, no kuriem trīs bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kā arī seši mājdzīvnieki.

Pulksten 19.59 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Sestdien plkst.12.40 saņemts izsaukums Rīgā, kur deviņstāvu mājas dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa, izmantojot glābšanas masku, tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Pulksten 14.04 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Ugunsnelaimi ne vienmēr var paredzēt, bet darbspējīgs dūmu detektors palīdzēs pamanīt sadūmojumu telpā un izglābties.

Pulksten 14.55 VUGD saņēma informāciju, ka Smiltenes novada Smiltenes pagastā uz Tepera ezera ledus atrodas cilvēks. Notikuma vietā nepilngadīga persona uz ezera ledus makšķerēja.

Cilvēks tika pavadīts uz krastu, kur tika veiktas pārrunas par bīstamību atrasties ūdenstilpes ledus. Pulksten 15.17 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

VUGD atgādina, ka atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami – jāatceras, ka ledus kārta uz ūdenstilpēm neveidojas vienmērīgi. Tā ir biezāka pie krastiem, bet ūdenstilpes vidū var būt plāna, tomēr cilvēkiem nereti veidojas maldīgs priekšstats, ka ledus ir izturīgs.

Savukārt piektdien pulksten 16.44 VUGD saņēma izsaukumu Spilvē, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamās mājas otrais stāvs un jumts 90 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Pulksten 19.09 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektori mājoklī netika konstatēti.

Aizvadītajā nedēļas nogalē VUGD saņēma 156 izsaukumu – 48 uz ugunsgrēku dzēšanu, 101 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!