Foto: LETA

Lai arī spēcīgā snigšana svētdienas rītā ir norimusi, Rīgā sniega tīrīšanas darbi turpināsies un pastiprināta uzmanība tiks pievērsta rajona nozīmes ielām, gājēju zonām un sabiedriskā transporta pieturvietu sakopšanai. Darbu joprojām turpina visas 50 ziemas tehnikas vienības, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Tāpat svētdien centrā no pieturvietām un Vecrīgas teritorijas tiks organizēta arī sniega izvešana. Par vietām, kur ir nepieciešama sniega tīrīšana, iedzīvotāji ir aicināti arī informēt Satiksmes vadības centru, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 80003600.

Sniega tīrīšanas un brauktuvju apstrādes darbi tika organizēti arī naktī uz svētdienu, prioritāri snigšanas laikā tīrot tiltus, pārvadus, maģistrālās ielas un ielas, kur kursē sabiedriskais transports. Tādēļ īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi šorīt ir uz mazākas nozīmes jeb rajona ielām. Tomēr, spēcīgajai snigšanai rimstoties, svētdien tiks veikta arī šo ielu, kā arī gājēju zona un sabiedrisko transporta pieturvietu tīrīšana.

Satiksmes departaments aicina transportlīdzekļu vadītājus braukšanas laikā saglabāt modrību, savlaicīgi plānot maršrutu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Sekojot meteorologu prognozēm, ziemas uzturēšanas tehnika turpinās strādāt ar pilnu jaudu līdz ielas, veloinfrastruktūra un gājēju zonas tiks pilnībā attīrītas no sniega.

Satiksmes departaments aicina turpmākajās dienās arī ziņot Satiksmes vadības centram (SVC) uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80003600 gan par bedru un lielu peļķu veidošanos, gan arī vietām, kur ir nepieciešama sniega tīrīšana. Pēc zvana saņemšanas uz attiecīgo vietu operatīvi tiks nosūtīti ielu uzturēšanas dienesti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!