Foto: LETA

Svētdien, 9. februārī, pulksten 13.54 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz Jaunjelgavas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatējuši, ka deg vienstāva, ar ķieģeļiem apšūta koka māja pilnā 160 kvadrātmetru platībā. Ēkas verandā zem iebrukušā jumta atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā.

Pulksten 19.54 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 6.50 ugunsdzēsēji devušies uz izsaukumu Rīgā, kur sešstāvu dzīvojamās mājas atkritumu savākšanas telpā dega atkritumi desmit kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas, izmantojot glābšanas maskas, izvesti divi cilvēki, bet desmit mājas iemītnieki evakuēti.

Pulksten 8.08 ugunsgrēks likvidēts.

Vēl svētdien pulksten 16.26 ugunsdzēsēji braukuši uz izsaukumu Rīgā, Tēriņu ielā. Tur degusi vienstāva saimniecības ēka 150 kvadrātmetru platībā. Pulksten 18.56 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt naktī uz svētdienu, pulksten 00.56, VUGD saņēmis izsaukumu Rīgā, kur daudzdzīvokļu mājā izveidojies stiprs sadūmojums. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatējuši, ka piecstāvu dzīvojamā mājā pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 20 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās Rīgas pašvaldības policijas darbinieki bija evakuējuši astoņus cilvēkus. No piedūmotās ēkas ar glābšanas masku palīdzību izglābti 15 cilvēki. Pulksten 2.52 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien, 8. februārī, pulksten 20.03 VUGD saņēmis izsaukums Ogrē par degošu dzīvojamo vagonu. Objekts dedzis 25 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cietis cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Pulksten 21.25 ugunsgrēks likvidēts. VUGD pateicas diviem iedzīvotājiem, kuri bija pamanījuši ugunsnelaimi, zvanot uz 112, izsaukuši dienestus, kā arī palīdzējuši cietušajam izkļūt no bīstamās vides.

Savukārt sestdien pulksten 14.36 ugunsdzēsēji steigušies uz izsaukumu Rīgā, kur ražošanas ēkā dega elektrosadales skapis trīs kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas sistēma un no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēku, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD darbiniekiem.

Pulksten 8.58 VUGD saņēmis informāciju, ka Kandavā deg garāža. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji secinājuši, ka deg autoservisa ārsiena un jumta konstrukcija 13 kvadrātmetru platībā. Dzēšot ugunsgrēku, cietis ugunsdzēsējs, kurš tika nodots NMPD darbiniekiem. Pulksten 12.47 ugunsgrēks likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!