Foto: AFI

Svētdien, 27. janvārī, ugunsnelaimēs dzīvību zaudēja divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pulksten 7.53 VUGD steidza uz Koknesi, kur dzīvojamās ēkas dzīvoklī 10 kvadrātmetru platībā dega sadzīves mantas un bija izveidojies spēcīgs piedūmojums. Saviem spēkiem ēku pameta divi cilvēki, bet viena persona gāja bojā. Ugunsgrēku likvidēja pulksten 10.54.

Bet pulksten 23.56 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novadu, kur divstāvu dzīvojamā ēka ar atklātu liesmu dega 160 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki, bet viens gāja bojā. Pulksten 4.41 VUGD liesmas likvidēja.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, papīri, sadzīves mantas, sodrēji septiņu ēku dūmvados, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, piekabe, divas vieglās automašīnas, dārza māja, pirts un šķūnis.

Laika posmā no 26. janvāra pulksten 6.30 līdz 28. janvāra pulksten 6.30 VUGD saņēma 75 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēkiem un 29 uz glābšanas darbiem, bet 24 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!