Foto: DELFI

Svētdien, 16. decembrī, ugunsgrēkos cietuši četri cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā statistika.

Naktī uz svētdienu, pulksten 2.01, ugunsdzēsēji steigušies uz Valkas novada Valkas pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā māja 100 kvadrātmetru platībā. Visi mājas iedzīvotāji pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies saviem spēkiem.

Pulksten 8.12 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 2.47 saņemts izsaukums uz Lielo prospektu Jūrmalā, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja 120 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks. Pulksten 6.26 paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 9.21 ugunsdzēsēji steigušies uz kādu dzīvojamo māju Madonā, kur izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka augšējā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas sešu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējušies 12 cilvēki, bet vēl vienu cilvēku evakuējuši ugunsdzēsēji.

Ugunsgrēkā cietis viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 10.35 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 16.36 VUGD steidzies uz izsaukumu Liepājā, kur dega vieglā automašīna. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji secinājuši, ka automašīna deg divu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cietis viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Pulksten 17.15 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 20.55 ugunsdzēsēji devušies uz Inčukalnu, kur ugunsgrēks izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji secinājuši, ka trešā stāva dzīvoklī deg mēbeles četru kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas evakuējuši piecus cilvēkus, bet vienu cilvēku izglābuši un nodevuši NMPD mediķiem. Pulksten 22.56 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 22.09 VUGD devies uz izsaukumu Olaines novada Olaines pagastā, kur ugunsgrēks izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Tur dedzis pārsegums starp pirmo stāvu un bēniņiem, bēniņu un jumts 60 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglābuši vienu cietušu cilvēku, kurš nodots NMPD mediķiem. Pulksten 00.45 paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!