Foto: AFP/Scanpix/LETA
Svētdienas pievakarē notikusi Valsts kancelejas direktora Jāņa Citskovska vadītās Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas sēde, kurā cita starpā pārspriesta epidemioloģiskā situācija valstī.

Kā informēja Valsts kancelejā, sēdes laikā apspriesti jautājumi gan par epidemioloģisko situāciju, gan par situāciju veselības aprūpes sistēmā, gan par drošības pasākumiem un ierobežojumiem, kas saistīti ar Covid-19 pandēmiju.

Pārrunātie jautājumi satur ierobežotas pieejamības informāciju, tāpēc Valsts kanceleja sīkāku informāciju par tiem nesniedz, vienlaikus norādot, ka darba grupa turpina strādāt un regulāri sekot līdzi situācijai neatkarīgi no brīvdienām vai svētku dienām.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 44 ar jauno koronavīrusu sasirgušu cilvēku nāves gadījumi, kas ir jauns negatīvais rekords, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Vienlaikus slimnīcās esošo Covid-19 pacientu kopskaits sestdien pirmo reizi pārsniedzis tūkstoti, liecina Nacionālā veselības dienesta dati. Patlaban Latvijas slimnīcās ārstējas 1010 cilvēki, kuriem apstiprināta saslimšana ar Covid-19. No tiem 954 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 56 - ar smagu slimības gaitu.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz nākamā gada 11.janvārim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu. Ierasts, ka Ministru kabinets par aktuālajiem ar Covid-19 saistītajiem jautājumiem lemj otrdienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!