Foto: LETA

Līdz svētdienas rītam bez elektrības esošo mājsaimniecību skaitu ir izdevies samazināt līdz 2500 lietotāju, portālu ”Delfi” informēja VAS ”Latvenergo” pārstāve Ivita Bidere.

Nakts laikā elektroapgādes atslēgumu skaits samazināts līdz 3000, bet šobrīd to skaits ir sarucis līdz 2500 klientu objektiem. Tas saistīts ar to, ka darbā iespējamai ātrākai elektroapgādes atjaunošanai no tuvākajiem reģioniem piesaistītas papildu brigādes. Tādējādi, salīdzinot ar sestdien fiksēto lielāko bojājumu skaitu, vētras sekas ir novērstas par 80%, norāda Bidere.

Svētdien elektroapgādes atjaunošanā iesaistītas 60 brigādes.

Jau vēstīts par vētru naktī uz sestdienu, kad stipro vēja brāzmu dēļ Latvijas austrumu daļā bez elektrības palika apmēram 10 000 ”Latvenergo” klientu. Daudz lielāki postījumi nodarīti Lietuvā, kur vēja brāzmas bija stiprākas nekā Latvijas austrumu daļā un kur bez elektrības palika ap 140 000 lietotāju.

”Latvenergo” grupas uzņēmums AS ”Sadales tīkli” paudis gatavību palīdzēt Lietuvas kolēģiem atjaunot vētrā sapostīto elektroapgādi. Tehnisko palīdzību plānots sniegt pēc tam, kad tiks pabeigti elektrības padeves atjaunošanas darbi Latgalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!