Foto: DELFI
Svētdienas, 8. janvāra rītā braukšanu uz valsts galvenajiem autoceļiem vietām Kurzemē un Vidzemē apgrūtina apledojums un sniegs, portālu "Delfi" informē Latvijas Valsts ceļu pārstāvis Aigars Bērziņš.

Vidzemē un Kurzemē nokrišņi slapja sniega un lietus veidā, gaisa temperatūra no -1ºC līdz +3ºC. Mainīgo laika apstākļu ietekmē situācija uz ceļiem var mainīties ļoti strauji.

Rīgas apkārtnē braukšanas apstākļi apgrūtināti uz apvedceļa posmā Salaspils - Babīte. Ventspils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā no Tukuma līdz Usmai un posmā no Ugāles līdz Ventspilij, Liepājas, Jelgavas un Bauskas virzienos braukšanas apstākļi ir apmierinoši. Brauktuves mitras.Daugavpils virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti posmā Ogre – Pļaviņas, uz autoceļa veidojas apledojums, ceļi tiek kaisīti.

Siguldas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā no Rīgas līdz Līgatnei un posmā no Raunas pagrieziena līdz Veclaicenei, brauktuves vietām sniegotas, Valmieras virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, kur veidojas apledojums un posmā no Strenčiem līdz Valkai brauktuve sniegota.Ainažu virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti. Visas brauktuves tiek tīrītas un kaisītas.

Pa reģionālie ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Rīgas, Aizkraukles, Kuldīgas, Limbažu, Madonas, Ogres, Preiļu, Talsu, Tukuma, Valkas un Ventspils apkārtnēs. Autoceļi vietām sniegoti un vietām apledo, brauktuves tīra un kaisa.

Latvijas Valsts ceļi atgādina, ka pie zemas gaisa temperatūras uz autoceļiem var veidoties apledojums, it sevišķi uz tiltiem, estakādēm un ūdens tilpņu tuvumā, un ka ziemas apstākļos īsā laika periodā var mainīties braukšanas apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!