Foto: EPA/LETA

Svētdienas rītā braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem autoceļiem daudzviet apgrūtina sniegs un apledojuma veidošanās, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi".

Brauktuves tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi svētdien dienā brīžiem snigs un putinās, puteņa laikā samazināsies redzamība un uz brauktuvēm veidosies piebraukta sniega kārta un apledojums.

Svētdienas rītā Rīgas apkārtnē, Ainažu un Daugavpils virzienos braukšanas apstākļi ir apmierinoši, Valmieras virzienā apgrūtināta braukšana no Murjāņiem līdz Stalbei, Veclaicenes virzienā autoceļš apledojis posmā Rīga - Smiltenes pagrieziens, Bauskas virzienā brauktuve apledojusi līdz Lietuvas robežai, Jelgavas virzienā apledojums veidojas no Rīgas līdz Jelgavai, Liepājas virzienā autoceļš vietām sniegots un apledojis posmā Annenieki - Liepāja, Ventspils virzienā sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus līdz pat Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās vietām apgrūtina braukšanas apstākļus visā valstī, izņemot Latgali un atsevišķus posmus Vidzemē. Brauktuves apstrādā ar pret apledojuma materiāliem.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, uzņēmums aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!