Foto: Shutterstock
Dodoties "Jāņu brīvdienās" un uz ilgāku laiku pametot savus mājokļus, policija aicina neaizmirst par drošību – par prombūtni paziņojot kaimiņiem, aizvērt visus logus.

"Zagļu darbu bieži vien veicinām mēs paši, neuzmanīgi attiecoties pret sava īpašuma drošību gan ikdienā, gan arī ilgākas prombūtnes laikā," norāda Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

Policijas dati par zādzībām Rīgas reģionā liecina, ka 24% gadījumu zagļi mājoklī iekļūst, izmantojot neaizslēgtas durvis, neaizvērtus logus vai balkonus.

Pērn Līgo svētku nedēļā policijas Rīgas reģionā reģistrēja 38 zādzības, bet pēcsvētku nedēļā, kad iedzīvotāji atgriezušies mājās, reģistrētas jau 47 zādzības no dzīvokļiem, norāda Grišins. "Vasarā ir raksturīgi, ka tiek atstāti atvērti logi telpu vēdināšanai, kas atvieglo zaglim iekļūšanu īpašumā," skaidro Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks.

Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem un atgriežoties no brīvdienām neatklātu, ka mājoklis ir uzlauzts, atbildīgie dienesti iesaka dažādus vienkāršus pasākumus, kas ievērojami. Piemēram, ieteicams laicīgi vienoties ar kaimiņiem, draugiem vai radiniekiem, kas varētu pieskatīt mājokli. Zagļus var atbaidīt arī pieslēdzot mājai signalizāciju, kā arī nedrīkst aizmirst pirms došanā aizvērt visus logus un aizslēgt durvis.

Svētku laikā pastiprinātā režīmā strādās arī policija. Policija sekos, lai nenotiek nelegāla tirdzniecība ar alkoholu, lai netiek traucēta satiksme, gatavībā būs glābēji uz ūdens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!