Foto: DELFI

Aizvadītajās svētku brīvdienās, laika posmā no šī gada 22. jūnija pulksten 6.30 līdz 25. jūnija pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 277 izsaukumus – 147 uz ugunsgrēku dzēšanu un 49 uz glābšanas darbiem, bet 81 izsaukums bija maldinošs, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

Aizvadītās trīs svētku brīvdienas ir pagājušas ļoti līdzīgi kā pērn – ugunsnelaimēs cietis viens cilvēks, bet vairāki cilvēki noslīkuši.

Sestdien ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz četriem izsaukumiem, kuros palīdzība bija nepieciešama cilvēkiem, kuriem bija notikusi nelaimes uz ūdens. Pulksten 15.58 tika saņemts izsaukums uz Lielo ielu Daugavpilī, kur Daugavas upē bija noslīcis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka upē atrodas noslīcis cilvēks – ar laivu cilvēku nogādāja krastā un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Bet pulksten 16.10 tika saņemts izsaukums uz Upeņu ielu Daugavpilī, kur Daugavas upē slīka cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka upē bija slīcis cilvēks un aculiecinieki norādīja vietu, kur tas noticis. Ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja ūdens akvatoriju un ūdenslīdēji trīs metru dziļumā atrada noslīkušo cilvēku.

Savukārt Olaines novadā karjerā un Rīgā Bābelītes ezerā tika saņemta informācija, ka cilvēki iegājuši ūdenī peldēties un nebija iznākuši laukā. Ugunsdzēsēji glābēji sestdien un svētdien pārmeklēja ūdens akvatoriju un svētdien no ūdenstilpnēm izcēla divus noslīkušus cilvēkus.

Jāņu dienā, pulksten 16.56 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienā no dzīvokļiem. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka puskvadrātmetra platībā dega gultas matracis, kas tika nodzēsts pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

Līdzīgi kā citus gadus, arī šogad Līgo svētku vakarā tika saņemti vairāk maldinošu izsaukumu, nekā ikdienā. Vairāk nekā 40 maldinošu izsaukumu bija saistīti ar to, ka iedzīvotājiem, redzot dūmus vai liesmu atblāzmu no Jāņu ugunskuriem, licies, ka izcēlies ugunsgrēks, tāpēc viņi izsaukuši ugunsdzēsējus glābējus. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka iedzīvotāji kurinājuši Jāņu ugunskuru un apdraudējums nepastāv. Šī ir pozitīva tendence, ka iedzīvotāji zvana, nevis vienaldzīgi ignorē iespējamo nelaimi, norāda VUGD

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!