Foto: DELFI Aculiecinieks
Ziemassvētku brīvdienās, no 24. līdz 27.decembrim, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests kopumā saņēmis 135 izsaukumus, ugunsnelaimēs gājuši bojā divi cilvēki un četri cietuši, informē dienests.

Pirmdien, plkst. 14:39, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Ilūkstes ielā, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kāpņu telpā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deviņstāvu dzīvojamās mājas astotā stāva dzīvoklī ir piededzis ēdiens. No dzīvokļa tika izglābta 68 gadus veca sieviete, kura saindējās ar degšanas produktiem.

Savukārt plkst. 13:08, VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada Maltā, 1.maija ielā, deg vienstāvu koka dzīvojamā māja. Kopējā degšanas platība bija 50 kvadrātmetri. Pēc ugunsgrēka tika atrasts bojā gājis 53 gadus vecs vīrietis.

Naktī no sestdienas uz svētdienu, plkst.3:43, VUGD saņēma informāciju, ka Saldus novada Jaunlutriņu pagastā deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg dzīvojamās mājas virtuve un istaba 50 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā 60 gadus vecs vīrietis. Ugunsgrēka iemeslus noskaidro Valsts policija.

Naktī no sestdienas uz svētdienu, plkst. 00:05, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Valdeķu ielā, piecstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns un istaba 5 kvadrātmetru platībā. Apkārtējie pa pirmā stāva logu jau bija izglābuši 82 gadus vecu sievieti, savukārt ugunsdzēsēji glābēji izglāba 82 gadus vecu vīrieti, kuri abi bija saindējušies ar degšanas produktiem un tika nodoti mediķiem. Četri mājas iedzīvotāji tika evakuēti, kamēr māju izvēdināja no dūmiem. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga smēķēšana.

Sestdienas rītā, plkst.8:20, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Patversmes ielā, ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī deg elektriskais sildītājs. Ugunsgrēkā cieta 27 gadus vecs vīrietis.

Kopumā ugunsdzēsēji svētku dienās devušies uz 49 ugunsgrēkiem, 67 glābšanas darbiem, bet 19 izsaukumi bija maldinoši. VUGD uzsver, ka brīvdienās nav reģistrēts neviens ugunsgrēks, kas būtu saistīts ar neuzmanīgu sveču dedzināšanu, un aicina iedzīvotājus arī turpmāk būt tikpat apdomīgiem un uzmanīgiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!