Svētku dienās Latvijā visai daudz traumu guvuši bērni, pastāstīja Katastrofu medicīnas centrā (KMC).
Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18.novembrī, Bērnu slimnīcas traumpunktā nokļuvuši vairāk nekā 30 bērni, informēja KMC direktors Mārtiņš Šics. Speciālists pieņem, ka lielais traumatisms skaidrojams ar to, ka laiks kļuvis aukstāks un ielas piektdien bijušas slidenas.

Traumas, ko svētkos būtu izraisījuši alkohola reibumā esoši cilvēki, šogad nav bijušas izteiktas. Šics izteica prieku, ka pēdējā laikā svētkus Latvijas iedzīvotāji prot svinēt arī pozitīvā gaisotnē, bez agresivitātes un sasitumi un lūzumi kautiņu vai uzbrukumu rezultātā nav bieži novērojami.

Kopējais ātrās palīdzības brigāžu izsaukumu skaits nedēļas nogalē ir lielāks nekā darba dienās, jo ikdienā strādājošās medicīniskās palīdzības iestādes brīvdienās ir slēgtas, līdz ar to lielāka slodze ir slimnīcām un neatliekamās palīdzības dienestam, skaidro speciālists.

Operatīvu darbu vakar prasījusi palīdzības sniegšana ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem, kur vienlaicīgi bijis jāapkalpo septiņi dažādas traumas guvušie. Tomēr Šics negadījumu vērtē kā salīdzinoši laimīgu, jo automašīnas avārijā cietušie pasažieri bijuši piesprādzējušies un tādēļ guvuši tikai smagus zilumus un krūšukurvja traumas.

Sestdien uz ceļa Ķekava - Skaistkalne ap plkst.12 notika avārija, kurā cieta septiņi cilvēki - sešiem pieaugušajiem medicīniskā palīdzība tika sniegta uz vietas, bet slimnīcā tika nogādāts četrus gadus vecs zēns, kuram ārsti konstatēja smadzeņu satricinājumu un sasitumus.

Kopumā ceļu satiksmes negadījumos vakar bojā gāja divi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!