Foto: Publicitātes foto

Jaunie ierobežojumi uzlikuši Valsts policijai (VP) pienākumu pārskatīt prioritātes un mobilizēties to kontrolei, preses konferencē piektdien atklāja VP priekšnieka vietnieks un VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Likumsargs uzsvēra, ka VP jau līdz šim veikusi kontroles pasākumus, taču saprot, ka nepieciešams intensīvāku uzmanību pievērst ierobežojumu ievērošanas kontrolei. Lai nodrošinātu VP kapacitāti, darbinieki strādās virsstundas.

Krapsis vairākkārt Latvijas iedzīvotājus aicināja ievērot valstī noteiktos ierobežojumus, lai VP nebūtu jāpiemēro "galīgie līdzekļi", proti, jāuzsāk administratīvā pārkāpuma lietas. Viņš gan piebilda, ka klaju pārkāpumu gadījumos šādas lietas tiks uzsāktas.

"Skaidrs, ka svētku laikā tiks saņemti iedzīvotāju zvani, uz tiem mēs reaģēsim. Pēc būtības nekas netiks atslābināts un mēs strādāsim savas kapacitātes ietvaros, bet arī piesaistīsim cilvēkus no brīvdienām," portālam "Delfi" atbildēja Krapsis.

Jau vēstīts, ka valdība ceturtdien, 17. decembrī, lēma veikt grozījumus Ministru kabineta rīkojumā Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", no 21. decembra līdz 11. janvārim pastiprinot drošības pasākumus, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā (VM).

Šobrīd ir ļoti būtiski mazināt cilvēku došanos uz vietām, kur ir iespējams satikt citus cilvēkus. Jebkura šāda tikšanās ar sev pazīstamu vai svešo cilvēku ir lielāks risks saslimt pašam vai inficēt citus cilvēkus neatkarīgi no tā, vai tas ir veikals, sabiedriskais transports, darba vieta, skaistumkopšanas salons vai kāda cita sabiedriska vieta, jo īpaši telpās, uzsver ministrijā.

Ar jaunajiem ierobežojumiem var iepazīties šeit.

Pēdējā diennaktī veikti 9748 Covid-19 testi, reģistrēti 892 jauni saslimšanas gadījumi, bet 15 inficētie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!