Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ceturtdien dosies uz Aglonu, lai piedalītos Svētās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos un tiktos ar katoļu baznīcas vadību. Prezidente piedalīsies svētku galvenajā Svētajā misē Aglonas bazilikā un pēcpusdienā tiksies ar baznīcas vadību.
Prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga pastāstīja, ka šī būs pirmā reize, kad Vīķe-Freiberga apmeklēs Aglonu šajos katoļu baznīcai nozīmīgajos svētkos, ko viņa uzskata arī par "ļoti ietekmīgu sabiedrisku pasākumu".

"Prezidente vienmēr ir bijusi atvērta tradicionālajām konfesijām, apmeklējusi arī nozīmīgus luterāņu un pareizticīgo svētkus," sacīja Rozenberga, atzīmējot, ka Vīķes-Freibergas piedalīšanās svētkos Aglonā nenozīmē, ka "prezidente būtu atdevusi savas simpātijas katoļu baznīcai".

Jāatgādina, ka Aglonā dievkalpojumi par godu Svētās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem sākās 11.augustā, 14.augusta vakarā būs tradicionālais krusta gājiens un 15.augustā - galvenais svētku dievkalpojums. Aglonas bazilika ir starptautiski atzīta svētvieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!