Foto: Shutterstock
"Puiša vecāki viņu grūda nāvē, zinot, ka dēlam ir veselības problēmas. Spieda zēnam sportot," saka treneris Vjačeslavs Nazarovs, komentējot Augstākās tiesas Senāta spriedumu, ka viņam, Veselības ministrijai (VM) un sporta klubam solidāri būs jāizmaksā 40 000 eiro liela morālā kaitējuma kompensācija bijušajam hokejistam, kurš veselības stāvoklim nepiemērotas slodzes dēļ treniņa laikā piedzīvoja klīnisko nāvi. Jaunietis izdzīvoja, taču sapņus par profesionāla hokejista karjeru varēja nomainīt pret otrās grupas invaliditāti uz mūžu.

Lai arī notikumi risinājās 2002. gadā, līdz galīgajam spriedumam lieta nonāca tikai šī gada oktobra beigās. Portāls "Delfi" pēta, kādi bija šīs lietas apstākļi un kāda loma jaunā sportista kļūšanai par invalīdu bija viņa tēvam.

"Delfi" rīcībā ir vairāki tiesas spriedumi, kuros atklājas detaļas, kas iezīmē gan 1985. gadā dzimušā hokejista treniņu režīmu, gan apkārtējo personu iesaisti tajos.

No prasības tiesai izriet, ka treniņos izmantotas svina jostas, kuras pieaugušo hokejā treniņos izmanto, lai mākslīgi palielinātu slodzi, taču no prasības noprotams, ka atsevišķos gadījumos šīs jostas bijis jāizmanto arī spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!