Foto: LETA
Svinības Uzvaras parkā noslēgušās mierīgi un bez nozīmīgiem incidentiem, teica pasākumus organizējušās biedrības "9.maijs.lv" vadītājs Vadims Baraņņiks.

Arī naktī parkā bijuši cilvēki, bet visu nakti pasākumā norises vietā dežurējusi policija. Uzreiz pēc svētku noslēgšanās sākti skatuves demontāžas darbi, kuri jāpabeidz šorīt.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, likumsargi kopumā noformējuši 25 administratīvo pārkāpumu protokolus saistībā ar alkoholisko dzērienu lietošanu un atrašanos alkohola reibumā. Seši protokoli noformēti par atrašanos sabiedriskā vietā ar atvērtu alkohola pudeli. Uzsākta viena administratīvā lietvedība par aizliegtas simbolikas, PSRS karoga, izmantošanu pasākumā.

Tāpat uzsākts kriminālprocess par uzbrukumu policijas darbiniekam, kā arī pasākuma teritorijā aizturēta persona, kas bija Valsts policijas meklēšanā par zādzībām un noziegumiem, kas saistīti ar narkotiskajām vielām.

Kā novēroja aģentūra LETA, plkst.9 pie tā dēvētā uzvaras pieminekļa tika demontēta skatuve, bet parka teritorijā rosījās uzkopšanas darbu veicēji, kas savāca pēdējos no svinībām palikušos atkritumus. Arī no rīta vairāki cilvēki izmantoja iespēju nofotografēties pie pieminekļa, kuru ieskauj svinību apmeklētāju noliktie ziedi.

Kā ziņots, Uzvaras parkā sestdien bija pulcējušies tūkstošiem cilvēku, lai piedalītos pasākumos, kas veltīti Krievijā svinamajai "Uzvaras dienai" un nacisma sagrāvei, kā arī Otrā pasaules kara upuru piemiņai. Visas dienas garumā tradicionālās svinības par godu nacisma sagrāvei Uzvaras parkā rīkoja biedrība "9.maijs.lv".

Svinību laikā policija sodījusi 25 personas, kas Uzvaras parkā atradušās alkohola reibumā. Divi no sodītajiem bija iekrituši Uzvaras parka teritorijā esošajos dīķos. Vēl seši protokoli sastādīti par atvērtu alkoholisko dzērienu pudeļu turēšanu.

Policijas darbinieki arī uzsākuši vienu administratīvo lietu par aizliegtas padomju simbolikas izmantošanu - kāda persona pasākumā ieradās ar PSRS karogu.

Par uzbrukumu policijas darbiniekam uzsākts arī viens kriminālprocess. Svinību laikā vecāki atrasti diviem noklīdušiem bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!