Uzbūvējot un nododot ekspluatācijā jaunas dzīvojamās mājas Dreiliņos, Rīgas dome pilda rīdziniekiem pirms trīs gadiem doto solījumu, šodien pirmās Dreiliņu mikrorajona mājas atklāšanā teica domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs (LSDSP).
Šodien tika atklāta arī Dreiliņu mikrorajonā pirmā jaunā iela, kas nosaukta Ēvalda Valtera vārdā.

Jaunās deviņstāvu mājas adrese ir Ēvalda Valtera iela 3. Tajā ir 144 dzīvokļi, no kuriem 36 ir vienistabas dzīvokļi, 36 - divistabu, 36 - trīsistabu un 36 - četru istabu dzīvokļi. Ēkas kopējās izmaksas ir Ls 1 430 257. Šīs dzīvojamās mājas pasūtītāja projekta vadības un būvuzraudzības funkcijas veica Rīgas domes kapitālsabiedrība SIA "Rīgas pilsētbūvnieks", bet ēkas galvenais būvuzņēmējs bija SIA "Kalnozols celtniecība".

Dzīvojamo māju sāka būvēt 1990.gadā, bet pēc trim gadiem būvniecība pārtraukta. Nama būvniecības turpināšanas projekta izstrāde uzsākta 2002.gada beigās, bet šogad pusgada laikā veikti nepieciešamie darbi.

Šodien domes priekšsēdētājs Bojārs pasniedza četru jauno dzīvokļu atslēgas jaunatklātā nama īrniekiem.

Četru istabu dzīvoklis šajā ēkā piešķirts arī pagājušā gada novembrī dzimušo trīnīšu māmiņai Nadeždai Vjaļikovai. Viņai ēkas galvenā būvuzņēmēja SIA "Kalnozols celtniecība" pārstāvis pasniedza trīs lielus rozā rotaļu sivēnus, kas simbolizē pasakas par trīs sivēntiņiem varoņus - Nif Nifu, Nuf Nufu un Naf Nafu. "Kalnozols celtniecība" pārstāvis uzsvēra, ka jaunā māja ir būvēta stipra, no izturīgiem materiāliem, līdzīgi kā to cēla Naf-Nafs, un nekādi vēji to nesagraus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!