Rīgas pašvaldības policija (RPP) vairākkārtējās pārbaudēs SIA "VP Market" piederošajā "T-Market" veikalu tīklā desmit dienu laikā sešas reizes konstatējusi, ka veikalos alkohols un tabakas izstrādājumi tirgoti nepilngadīgajiem.
RPP darbinieki par visiem šiem gadījumiem sastādījuši administratīvā pārkāpuma protokolus, un tagad veikalu tīkla saimniekiem nāksies maksāt naudas sodus.

RPP preses sekretārs Aigars Bērziņš pastāstīja, ka policija "T-Market" tīkla veikaliem uzmanību pievērsusi pēc 3.marta telekompānijas TV5 raidījuma "Rīga On-Line", kurā runāts par šajos veikalos novērotajiem alkohola un cigarešu pārdošanas gadījumiem nepilngadīgajiem.

12.martā RPP Ziemeļu rajona pārvaldes darbinieki tikušies ar "VP Market" atbildīgo par pārdevēju darbu un iepazīstinājuši viņu ar alkohola un tabakas izstrādājumu tirgošanu nepilngadīgajiem aizliedzošajiem normatīvajiem aktiem, kā arī par administratīvo atbildību to pārkāpšanas gadījumā.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss (LAPK) par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu pārdošanu nepilngadīgajiem paredz naudas sodu no simt līdz divsimt latiem.

Neskatoties uz tikšanos un pārrunām ar veikalu pārstāvi, nākamo divu dienu laikā RPP darbinieki "T Market" tīkla veikalos konstatējuši četrus iepriekšminētā LAPK panta pārkāpuma gadījumus. 12.martā "T-Market" veikalos Lidoņu ielā 30, Dzirciema ielā 1a un Jūrmalas gatvē 85 konstatēta tabakas izstrādājumu tirdzniecība nepilngadīgajam, bet dienu vēlāk veikalā Nīcgales ielā 2a - alus tirdzniecība nepilngadīgajam.

RPP darbinieki 20.martā vēlreiz tikušies ar veikala pārstāvi un atgādinājuši viņam iepriekšējā tikšanās reizē pārrunāto, taču acīmredzot bezcerīgi. Kaut arī veikala pārstāvis apsolījis, ka pārrunās iepriekš minētos aizliegumus ar visu SIA personālu, jau nākamajā dienā "T-Market" veikalos Valdeķu ielā 10 un Ruses ielā 9 atkal konstatēta tabakas izstrādājumu tirdzniecība nepilngadīgajiem.

RPP turpina pārbaudes "T-Market" tīkla veikalos un sola informēt arī par turpmāk konstatētajiem tirdzniecības noteikumu pārkāpumiem.

Lietuviešu mazumtirdzniecības kompānijā "VP Market", kas ir veikalu "T-Market" īpašnieks, BNS norādīja, ka par pirms divām nedēļām notikušo pārkāpumu kompānijas vadība ir sodījusi vainīgo darbinieku.

Taču par pēdējiem pārkāpumiem, kas konstatēti 21.martā, kompānijā nebija informācijas.

"VP Market" norāda, ka visi darbinieki ir informēti par tirdzniecības noteikumiem.

Kopumā šobrīd Latvijā darboja s 50 "VP Market" veikali, no tiem trīs lielveikali "Maxima" un 47 veikali "T-Market".

"VP Market" iekļaujas Lietuvas lielveikalu tīkla "Vilniaus prekyba" kompānijā, kas ir Lietuvas lielākā privātpersonu dibinātā kompāniju grupa, kas nodarbojas ar pārtikas produktu un plaša patēriņa preču tirdzniecību. Kompānija dibināta 1992.gadā, bet 1999.gadā kompānija kļuva par līderi starp Lietuvas mazumtirdzniecības uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!