Foto: LETA
Vēl vasarā Baibas Brokas vārds mediju virsrakstos pārādījās saistībā ar iespējamo opozīcijas kandidātes pretendēšanu uz mēres krēslu. Taču tagad viņa ir pievienojusies koalīcijas grupai kopā ar "Saskaņu", "Gods kalpot Rīgai" un deputātu bloku "Rīgai!". Broka intervijā "Delfi" pauž, ka rīkojusies pareizi, kā arī atklāj, ka pēc sava lēmuma saskārusies ar bijušās partijas atbalstītāju zemiskām rupjībām.

Brokas ieskatā vara ir vienīgais instruments, kā politiķis var realizēt savus solījumus, taču opozīcijas partijas varas pārņemšanas iespēju esot ignorējušas.

Vēl 28. novembrī izskanēja bažas par jaunās koalīcijas izveidi, taču 29. novembrī vienošanās par sadarbību tika panākta. Cik stabila būs jaunā RD koalīcija?

Ir savāktas 32 balsis, līdz ar to no matemātikas viedokļa koalīcijai vajadzētu būt stabilai. Svarīgi ir arī tas, ka katrs pilda savu vienošanos, jo tie patiešām bija lieli kompromisi. Arī es piekritu tikai pēdējā brīdī, kad bija piekrituši visi pārējie. Protams, man bija ļoti strikts redzējums par to, kāda varētu būt mana loma un ko es varu darīt. Ja es iesaistos un atbalstu šāda veida sadarbības formu, tad man ir noteiktas līnijas, kuras es negribu pārkāpt. Vienlaikus ir objektīvi darbi, kurus vēlos izdarīt.

Tad pašreiz draudus koalīcijas stabilitātei neredzat?

Šobrīd neredzu. Tikko esam panākuši kompromisa vienošanos. Nevaru apšaubīt to, kas tikko ir panākts.

Pirms Vadima Baraņņika atsaukšanas no vicemēra amata 19. novembrī izskanēja ziņa, ka jūs kopā ar bloku "Rīgai!" un Neatkarīgo deputātu frakciju (NDF) opozīcijas partijām nosūtījāt vēstuli ar aicinājumu no amatiem atsaukt visu RD vadību. Kas pusotras nedēļas laikā lika mainīt jūsu nostāju un sadarboties ar vadību, kuru bijāt gatava atsaukt?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!