Foto: Publicitātes foto
Taipejas misija Latvijā pasniegusi ziedojumu 1 miljona dolāru apmērā, lai sniegtu palīdzību bēgļiem, galvenokārt medikamentu, ārstniecības un rehabilitācijas jomā.

Taipejas Misija Latvijas Republikā kā draudzīgs un atsaucīgs Latvijas partneris nolēmis sniegt atbalstu labdarības fondam Ziedot.lv darbam ar Ukrainas bēgļiem.

Taivānas valdības atbalstītā kampaņā Taivānā līdz šim ir savākti 26,2 miljoni ASV dolāru, lai palīdzētu Ukrainas bēgļiem, kuri spiesti pamest savu valsti Krievijas iebrukuma dēļ. Līdzekļus izmanto Taivānas Ārlietu ministrija (MOFA), lai sniegtu medicīnisko palīdzību, pajumti un palīdzības piegādes ukraiņiem, kuri ir pametuši savu valsti notiekošā kara dēļ, sacīja fonds, kurš uzsāka ziedojumu vākšanu. Latvija no šī fonda saņems 1 miljonu ASV dolāru, lai palīdzētu bēgļiem no Ukrainas.

Labdarības organizācija Ziedot.lv augsti novērtē Taipejas misijas atbalstu un ar pateicību pieņem ziedojumus. Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta norāda, šis ir ļoti būtisks atbalsts, kas ļaus sniegt individualizētu palīdzību ukraiņu bēgļiem, un personīgi izsaka pateicību Taipejas misijas vadītājam Endrjū Lī (Andrew H. C. Lee).

Fonds Ziedot.lv saņemto ziedojumu izlietos tiešai palīdzībai bēgļiem. Ukrainas bēgļi palīdzību varēs saņemt tādā pašā kārtībā kā Latvijas iedzīvotāji - aizpildot pieteikumu un iesniedzot visu nepieciešamo dokumentāciju. Tuvākajā laikā Ziedot.lv sagatavos informāciju un pieteikuma formu ukraiņu valodā. Paredzams, ka palīdzību varēs saņemt jau no maija. Palīdzība tiks sniegta tādās jomās kā recepšu medikamentu apmaksa, tehnisko palīglīdzekļu iegāde, zobārstniecība, paliatīvā aprūpe, rehabilitācija un valsts neapmaksātā ārstniecība. Ziedojums būs noderīgs arī risinot ārkārtas sociālās situācijas, kurām vajadzēs palīdzību Ukrainas bēgļiem šeit un tagad. Palīdzības nodrošināšanā Ziedot.lv cieši sadarbosies ar vietējām pašvaldībām un Veselības ministriju.

Fonds Ziedot.lv no Latvijas iedzīvotāju un uzņēmumu ziedojumiem līdz šim sniedzis atbalstu Ukrainai 9 135 670 eiro apmērā. Līdz šim lielākais atbalsts nonācis tieši Ukrainā, nosūtot pārtikas, higiēnas, saimniecības preces, medikamentus un aizsardzības preces. Ukrainas bēgļiem Latvijā līdz šim palīdzība sniegta 1.1 miljona eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!