Foto: LETA
Šorīt Stacijas laukuma taksometru stāvvietā izveidojies konflikts starp taksometru pārvadātāju uzņēmumiem, novēroja biznesa portāls "Nozare.lv".

Taksometru stāvvietas zeme pieder pilsētvides un tirdzniecības centru attīstītājam "Linstow Center Management", un uz nomas līguma pamata šo stāvvietu izmanto AS "Rīgas taksometru parks" jeb "Red Cab" taksometri. Šonakt stāvvietā iekļuvuši citu uzņēmumu taksometri, kuri izvietojušies pie ietves, līdz ar to "Red Cab" taksometriem nākas veidot paralēlu otro rindu.

"Rīgas taksometru parka" komercdirektore Anita Pakalniece apstiprināja, ka šāda nelikumīga iekļūšana stāvvietā naktī ir notikusi, un piebilda, ka par situācijas risinājumu patlaban domājot stāvvietas īpašnieki "Linstow Center Management".


"Mums ir līgums ar "Linstow Center Management", par stāvvietas izmantošanu maksājam nomas maksu, un tas ir drausmīgi, ka aptuveni plkst.1 naktī citi pārvadātāji nelikumīgi iekļuvuši stāvvietā, apgrūtinot "Red Cab" taksometriem pasažieru uzņemšanu," informēja Pakalniece.

Viņa piebilda, ka "svešajiem" taksometriem iekļūt stāvvietā izdevies nezināmā veidā, saņemot stāvvietas kodu kartes, kuru īpašnieks ir "Linstow Center Management".

"Jebkurā gadījumā kodu kartes šie taksometri ir dabūjuši nelikumīgi. Tie acīmredzot ir SIA "Limuzīnu centrs" taksometri, ar kuriem mūsu uzņēmums par šo stāvvietu konfliktē jau kopš 2008.gada," skaidroja Pakalniece, piebilstot, ka "Rīgas taksometru parka" rīcībā ir Rīgas Apgabaltiesas spriedums, kurā teikts, ka neviena taksometru pārvadātāja tiesības netiek aizskartas ar to, ka šo stāvvietu izmanto tikai "Red Cab" taksometri.

"Patlaban Pašvaldības policija "svešajiem" taksometriem ir uzlikusi sodus par nelikumīgu atrašanos stāvvietā, taču šie taksometri prom nebrauc. Jāatzīst, ka arī pasažieri pārsvarā turpina izvēlēties "Red Cab" taksometrus, taču situācija ir apgrūtinoša," piebilda Pakalniece.

"Linstow Center Management" pārstāvji komentārus par radušos situāciju un tās iespējamiem risinājumiem solīja sniegt dienas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!