Lai pilnveidotu pasažieru apkalpošanas kultūru un nostiprinātu taksometru nozarē nodarbināto sociālās garantijas, Latvijas vieglo taksometru nozares darba devēju organizācija un Latvijas vieglo taksometru arodbiedrība plāno noslēgt ģenerālvienošanos vieglo taksometru pārvadājumu nozarē.
Ģenerālvienošanos paredzēts parakstīt 25.septembrī, infomrēja Latvijas vieglo taksometru nozares pārstāvji.

Viņi skaidro, ka ģenerālvienošanās nozarē tiek slēgta, lai veidotu partnerattiecības, regulētu darba tiesisko attiecību saturu, nozares darbinieku sociālās aizsardzības un citus ar darba tiesiskajām attiecībām saistītus jautājumus, un noteiktu savstarpējās tiesības un pienākumus.

Jau ziņots, ka Rīgas dome (RD) nākusi klajā ar priekšlikumu ieviest vienotu vizuālo noformējumu visiem taksometriem Rīgā. Domes pārstāvji norāda, ka tas ir nopietns jautājums par ko būtu jādiskutē sabiedrībā ar tūrisma firmām un pašiem taksometru pakalpojumu sniedzējiem.

RD pasūtītais pētījums liecina, ka liela daļa rīdzinieku (57,4%) atbalstītu iniciatīvu ieviest vienotu noformējumu taksometriem, bet piektdaļa aptaujāto pat uzskata, ka taksometriem būtu jābūt pilnīgi vienādiem (gan automašīnas marka, gan krāsa, gan atpazīšanas zīmes).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!