Foto: LETA

Lai risinātu tā dēvēto taksometru problēmu Rīgas lidostas teritorijā, otrdien sadarbības padomē paredzēts vienoties par darba grupu, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Visu cieņu tiesas lēmumam, ka konkurenci nevar ierobežot," sacīja Kučinskis, paužot uzskatu, ka otrdien tiks panākta vienošanās par darba grupu, kas izstrādās regulējumu, noteikumus, tam, kas drīkst iebraukt lidostā un piedāvāt pakalpojumus.

Nepieciešams noteikt, kas var iebraukt šajā teritorijā un "kādam jābūt izskatam", vietā, kas ir valsts vizītkarte ārvalstniekiem iebraucot Latvijā, sacīja premjers.

Viņš pauda uzskatu, ka likuma robežās to var noregulēt ar noteiktām prasībām, jo "nevar vietās, kas ir Latvijas vizītkarte, iebraukt jebkādā stāvoklī (..), ir jābūt noteiktām prasībām".

Jau vēstīts, ka Satiksmes ministrija (SM) patlaban strādā pie izmaiņām normatīvajos aktos, lai lidosta "Rīga" varētu risināt radušos problemātisko situāciju ar taksometriem.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) ir nosūtījis vēstuli vairākām atbildīgajām valsts institūcijām, aicinot risināt "taksometru jautājumu" Rīgas lidostā.

"Vēstulē atbildīgajām valsts institūcijām aicināju risināt "taksometru jautājumu" Rīgas lidostā, tas ir valsts reputācijas, tūrisma attīstības un investīciju piesaistīšanas jautājums," sociālajā tīklā norādījis Rinkēvičs.

Lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte sacīja, ka lidostas iespējas rīkoties "taksometru jautājumā" ierobežo Administratīvās tiesas lēmums, kas nosaka, ka lidosta nekādā veidā nedrīkst iejaukties taksometru pakalpojumu sniegšanas organizēšanā lidostas publiskajā teritorijā, tādējādi problēmas ar taksometru pakalpojumiem lidostā atrisināsies, kad tiks sakārtota situācija taksometru nozarē kopumā.

Kučinskis otrdien intervijā LTV arī sacīja, ka nepiekrīt Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vērtējumam par to, ka ierobežotais Latvijas darba tirgus varētu radīt nopietnas grūtības ilgtermiņa izaugsmei.

Viņš arī sacīja, ka arvien neatbalsta darba tirgus atvēršanu norādot, ka ir pāragri runāt par lētā darbaspēka ielaišanu Latvijā, jo krietni vairāk ir jādomā par to, kā efektīvāk izmantot esošos resursus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!