Foto: DELFI

Ņemot vērā augsto satiksmes intensitāti uz Tallinas šosejas (A1) posmā starp Baltezeru un Ādažiem, un lielo satiksmes negadījumu skaitu šajā vietā, ir likvidēts kreisais pagrieziens uz Baltezera kokaudzētavu, portālu "Delfi" informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Kā norāda uzņēmumā, pie pagrieziena uz kokaudzētavu paredzēts ierīkot arī apgaismojumu, šiem darbiem pašreiz ir izsludināts iepirkums.

Šis ceļa posms ir klasificēts kā "melnais punkts", un satiksmes organizācijas grozījumi ir vērsti uz satiksmes drošības uzlabošanu, lai autovadītāji varētu braukt droši, neapdraudot ne sevi, ne citus ceļa lietotājus. Saskaņā ar statistiku 2012.-2014. gadā šajā posmā ir notikuši septiņi satiksmes negadījumi, no tiem pieci smagi ar astoņiem ievainotajiem un diviem bojāgājušiem.

Uzņēmuma apkopotā statistika liecina, ka Tallinas šoseju (A1) – posmā starp Baltezeru un Ādažiem – diennaktī šķērso 21 000 automašīnu.

Līdzīgi satiksmes organizāciju plānots mainīt arī citās vietās ar augstu satiksmes intensitāti, piemēram, bēdīgi slavenajā posmā uz Jelgavas šosejas pie Medemciema.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!