Foto: A. Zeltiņa

23. augustā Talsos varēs skatīties Vara Braslas jauno filmu "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru", kā arī noritēs tikšanās ar filmas radošo grupu, kuru talsiniekiem dāvina portāls "Delfi".

Filmas pirmizrāde notiks 23.augustā plkst. 19.00 Talsu tautas namā, Lielajā iela 19/21. Ielūgumus uz filmu iespējams izņemt Talsu Tautas namā, kā arī sev tuvākajā pagastu pilsētu pārvaldē līdz 22. augustam, vai līdz brīdim, kad visi ielūgumi būs izņemti. Ielūgumus skaits ir ierobežots.

Jau ziņots, ka Talsu novads ir tā pašvaldība, kura visnozīmīgāk kāpinājusi aktivitāti pašvaldību vēlēšanās, salīdzinot ar 2013. gadu. Tāpēc, turot solījumu, "Delfi" uz Talsiem uzreiz pēc pirmizrādes Rīgā aizvedīs Vara Braslas jauno filmu.

2013. gadā Talsu novadā tikai 32,61% balsstiesīgo piedalījās pašvaldību vēlēšanās. Tā bija otrā zemākā aktivitāte no 119 Latvijas pašvaldībām. Šogad talsenieki sasparojās un nobalsoja 44,1% novada vēlētāju. Tā gan joprojām nav puse no kopējā vēlētāju skaita, tomēr, salīdzinot ar pārējo Latviju, tas ir lielākais progress – par 11,49 procentpunktiem labāk nekā iepriekšējā reizē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!