Foto: Shutterstock
Talsu novada pansionātā "Lauciene" Covid-19 konstatēts jau 49 klientiem un astoņiem darbiniekiem, informēja pansionāta direktors Ilgonis Leišavnieks.

Kā vēstīts, konstatējot saslimšanu pansionātā, tika testēti visi darbinieki un klienti. Tobrīd bija zināms par diviem saslimušajiem pansionāta klientu vidū un četriem – darbinieku vidū.

Leišavnieks informēja, ka pašlaik ir zināma aptuveni puse pēdējās dienās veikto testu rezultātu.

Leišavnieks norādīja, ka sasirgušie klienti tiek izolēti. Pansionātā esot pietiekami daudz telpu, kurās klientus izvietot pa vienam vai diviem, līdz ar to, tas nesagādājot problēmas.

Grūtāk esot ar darbinieku nodrošināšanu, jo epidemioloģiskās situācijas uzlabošanai šobrīd strikti tiek ievērota izolācija arī tiem darbiniekiem, kuri atzīti par kontaktpersonām.

Lai nodrošinātu sniegtos pakalpojumus, Talsu novada pašvaldība mājaslapā ievietojusi sludinājumu, kurā aicina pieteikties darbā pansionātā.

Leišavnieks uzsvēra, ka minimālais pakalpojumu klāsts tiks nodrošināts.

Jau ziņots, ka, konstatējot saslimšanu ar Covid-19 pansionātā "Lauciene", tiek testēti visi darbinieki un klienti.

Pansionātā ir veikta telpu dezinfekcija un tiek ievērotas visas nepieciešamās epidemioloģiskās drošības prasības - darbiniekiem katru dienu, ierodoties darbā, tiek mērīta temperatūra, tiek lietoti aizsargtērpi un sejas maskas, kā arī veikta virkne citu drošības pasākumu vīrusa izplatības mazināšanai.

Leišavnieks iepriekš atzina, ka situācija ir smaga, taču kolēģi ir saprotoši un atsaucīgi. Darbinieki, kuri ikdienā veic citus pienākumus, ir piekrituši iesaistīties klientu aprūpē, vairāki ir atgriezušies no atvaļinājumiem, kā arī gatavi strādāt lielāku slodzi, lai varētu nodrošināt visus nepieciešamos pakalpojumus.

Pansionātā "Lauciene" ikdienā dzīvo 200 klienti. Patlaban, kamēr nav skaidrs, kā attīstīsies epidemioloģiskā situācija, jauni klienti netiek uzņemti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!