Foto: Reuters/Scanpix
Sestdien Talsu novada Ģibuļu pagastā pēc vieglā un kravas auto sadursmes miris jauns vīrietis, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā statistika par ceļu satiksmes negadījumiem aizvadītajā diennaktī.

VP informē, ka negadījuma vietā sestdien neilgi pēc pusdienas laika 1964.gadā dzimušais ”Scania” markas kravas auto vadītājs policiju informējis, ka Ģibuļu pagastā netālu no Kraujām viņa vadītajam auto ar piekabi ceļa līkumā virsū uzskrējis ”VW Golf” markas auto. Tā vadītājs –1975.gadā dzimis vīrietis - negadījumā zaudējis dzīvību.

VP pārstāve Lita Juberte portālam "Delfi" skaidroja, ka vieglā auto vadītājs iebraucis pretējā ceļa braukšanas joslā, pa kuru tobrīd braucis kravas auto. "Notika frontālā sadursme," skaidroja policijas pārstāve, norādot, ka policija patlaban skaidro, kādēļ vieglā auto vadītājs iebraucis pretējā joslā. Iespējams, viņš veicis apdzīšanas manevru, bet nav arī izslēgts, ka viņam kļuvis slikti ar veselību.

Savukārt Alūksnes novadā, Annas pagastā, 1988.gadā dzimušas vadītājas stūrētais ”VW Golf Variant” markas auto nobraucis no ceļa braucamās daļas un iebraucis kokā. Autovadītāja pēc negadījuma nogādāta slimnīcā.

Mediķu palīdzība bija nepieciešama arī vairākiem cilvēkiem pēc divu auto sadursmes, kas notika Jelgavā ap pulksten desmitiem vakarā. 1984.gadā dzimušas sievietes vadīts ”Mercedes Benz 230” markas auto iebraucis pretējā braukšanas joslā un izraisīja sadursmi ar 1987.gadā dzimuša vīrieša vadīto ”BMW 318”. Viņš un vēl vairāki abu sadursmē iesaistīto auto pasažieri nodoti mediķu aprūpē.

Vēl medicīniskā palīdzība sestdien bija nepieciešama 1973.gadā dzimušam gājējam, kuram Rīgā uzbrauca 1956.gadā dzimuša vīrieša vadīts ”Mercedes Benz” markas auto.

No kopumā aizvadītajā diennaktī reģistrētajiem 50 ceļu satiksmes negadījumiem seši bija tādi, kur cieta cilvēki – kopumā desmit iedzīvotāji, bet viens cilvēks gāja bojā. Alkohola vai narkotisko vielu reibumā pie stūres pieķerti 42 vadītāji, viņu vidū 24 auto, bet 18 – velosipēdu vai motorolleru vadītāji.

Jau ziņots, ka arī iepriekšējā diennaktī avārijā Latvijā gāja bojā viens cilvēks. Kopumā naktī uz sestdienu reģistrēts 71 ceļu satiksmes gadījums ar desmitiem cietušo, kas bija vairāk nekā šajā dienā ieraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!