Foto: Valsts policija

Svētdien, 24. marta pēcpusdienā, Valsts policijas (VP) darbinieki, patrulējot ar netrafarēto policijas automašīnu, Talsu novadā pamanīja kādu "Audi" markas automašīnu, kuras vējstiklā bija ievietota ierīce, kas līdzinājās policijas operatīvā transportlīdzekļa bākugunī, portālu "Delfi" informē VP.

Apturot transportlīdzekli, likumsargi konstatēja, ka "Audi" vadītājs, 1991. gadā dzimušais vīrietis, tiešām bija izdaiļojis savu transportlīdzekli ar speciālo zilo un sarkano gaismas signālu, kas atgādināja bākugunis un, kas saskaņā ar noteikumiem ir atļautas tikai operatīvajiem transportlīdzekļiem.

Kā skaidroja pats pārkāpējs, tad ierīcei, kura ir uzstādīta vējstiklā, ir tikai dekoratīvs nolūks un tā netiekot izmantota.

Likumsargi uzsver, ka braukt ar transportlīdzekli, kas ir aprīkots ar ierīcēm, kas atbilstoši normatīvajos aktos par transportlīdzekļu reģistrāciju noteiktajām prasībām ir paredzēti operatīvajiem transportlīdzekļiem un var maldināt pārējos ceļu satiksmes dalībniekus, ir kategoriski aizliegts.

Par šādu pārkāpumu paredzēts naudas sods transportlīdzekļa vadītājam no 140 līdz 430 eiro, konfiscējot attiecīgās ierīces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!