Foto: PantherMedia/Scanpix
Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) 1997.gadā Talsu traģēdijas lietā cietušajam būs jāizmaksā morālā kaitējuma kompensācija 50 000 latu apmērā, tā piektdien nolēma Augstākā tiesa (AT). Par šo spriedumu gan vēl var iesniegt kasācijas sūdzību Senātā.

AT daļēji apmierināja prasību un no VUGD par labu cietušajam piedzina 50 000 latu atlīdzību par morālo kaitējumu saistībā ar traģisko negadījumu Talsos 1997.gada 28.jūnijā, kad IeM rīkotajos svētkos, krītot auto pacēlāja grozam, divdesmit viens bērns guva miesas bojājumus, to skaitā arī prasītājs.

Apelācijas instances tiesa slēgtā tiesas sēdē otrdien izskatīja VUGD iesniegtu apelācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas pērnā gada spriedumu, ar kuru par labu cietušajam piedzīti 100 000 latu.

Prasītājs ar prasību par sakropļojuma, izķēmojuma, veselībai nodarītā un morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu Rīgas apgabaltiesā vērsās 2009.gada 25.februārī. Notikusī traģēdija prasītājam radījusi ievērojamas sekas - fizisku un morālu kaitējumu, kā arī atstājusi neizdzēšamu negatīvu iespaidu uz visu dzīvi, par pieteikumā teikto informē tiesā. Kopā prasītājs lūdza tiesu piedzīt 410 000 latu, no kuriem 150 000 latu veido kompensācija par sakropļojumu, 150 000 latu - atlīdzība par morālo kaitējumu, bet 110 000 latu atlīdzība par veselībai nodarīto kaitējumu.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa par labu prasītājam no Latvijas valsts VUGD personā piedzina 50 000 latus atlīdzību par nodarīto kaitējumu veselībai un tikpat - 50 000 latus - atlīdzību par nodarīto morālo kaitējumu. Apelācijas sūdzību par pirmās instances tiesas spriedumu iesniedza VUGD.

AT Civillietu tiesu palāta piektdien pasludināja saīsināto spriedumu lietā. Pilns apelācijas instances tiesas spriedums būs pieejams 24.janvārī un pēc šī datuma lietas dalībnieki 30 dienu laikā to varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā Senātā.

Jau vēstīts, ka tiesā saistībā ar traģisko negadījumu Talsos ir iesniegtas vairākas mantiskās kompensācijas prasības. Dažās lietās jau ir stājies spēkā spriedums un šogad valdība kompensāciju izmaksāšanai piešķīrusi 31,5 tūkstošus latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!