Foto: DELFI
"Mēs esam labākie jaunajā Eiropā!" bez liekuļošanas teic Ēriks Pūra, Tartu Universitātes prorektors. Viņa pārstāvētā augstskola ir starp "Top 300" augstākās izglītības iestādēm pasaules reitingā. Pūra draudzīgi piebilst, ka "nebūtu slikti vairāk sadarboties ar Latvijas augstskolām, bet taktiski mēs vairāk komunicējam un mācāmies no spēcīgākām augstskolām". Viņš aicina Latvijas kolēģus izrādīt vairāk iniciatīvas – Tartu ir gatava dalīties pieredzē.

Pūra kategoriski atsakās par Igauniju runāt kā par Austrumeiropu. Tartu izvēlas domāt par nākotni, tādējādi "jaunā Eiropa" izklausās daudz svaigāk un perspektīvāk. Universitāti 1632. gadā dibināja zviedru karalis Gustavs II Ādolfs, un tā bija otrā Zviedrijas augstskola (pēc 1477. gadā dibinātās Upsalas Universitātes). Pasaules labāko augstskolu simtniekā iekļautā Upsalas Universitāte mūsdienu Tartu ir viens no galvenajiem orientieriem.

Reitingi ir svarīgi, tomēr Tartu reizēm iet pret straumi

Latvijas akadēmiskajās aprindās bieži mēdz teikt, ka Tartu Universitātes darbs ir pakļauts vienam mērķim – virzīties augšup pa reitinga pakāpieniem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!