Foto: LETA
Nacionālā veselības dienesta (NVD) direktora pienākumu izpildītājs Māris Taube respektē jaunās veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) lēmumu atcelt viņu no NVD direktora amata un rīkot uz to konkursu un gatavojas tajā piedalīties.

Taube sacīja, ka no ministres saņēmis pozitīvu sava darba vērtējumu un guvis pārliecību, ka konkursa izsludināšana saistīta tikai ar vēlmi īstenot labas pārvaldības principus.

"Ministre man apliecināja, ka personiski neesmu apšaubīts un ka tas saistīts tikai ar labas pārvaldības principiem," viņš teica.

Jau vēstīts, ka Circene pirmdien atcēla sava priekšgājēja Jura Bārzdiņa (Liepājas partija, ZZS) lēmumu Nacionālā veselības dienesta vadītāja amatā bez konkursa iecelt Veselības ekonomikas centra direktora pienākumu izpildītāju Māri Taubi.

Lai realizētu labas pārvaldības principu, ministre uzdevusi jaunā dienesta vadītāju meklēt atklātā konkursā. Līdz konkursa noslēgumam Taube būs NVD direktora pienākumu izpildītājs.

"Uzskatu, ka pašlaik nav nekāda pamata, lai iestādes vadītāja izvēlei nerīkotu atklātu, uz skaidriem un sabiedrībai izprotamiem kritērijiem balstītu konkursu. It īpaši, ja runa ir par jaunizveidoto Nacionālo veselības dienestu, kurš apvienos tik nozīmīgas veselības nozares funkcijas kā līdzekļu plānošana un administrēšana, pārvaldot nozares budžetu simtiem miljonu latu apmērā," paziņojumā presei norādīja Circene.

"Ja šajā konkursā piedalīsies un vislabākais kandidāts izrādīsies Māris Taube, tad viņam būs iespēja ieņemt šo amatu," uzsvēra ministre.

Ziņots arī, ka otrdien darbu sāk Nacionālais veselības dienests, kas apvienos līdzšinējo Veselības norēķinu centru un Veselības ekonomikas centru. Jaunā dienesta galvenās funkcijas būs administrēt veselības aprūpei paredzētos valsts budžeta līdzekļus, slēgt līgumus un norēķināties par sniegtajiem pakalpojumiem, analizēt veselības aprūpes pakalpojumu finanšu un apmēra rādītājus, veikt sabiedrības veselības monitoringu, nodrošināt starptautisko saistību izpildi veselības aprūpes jomā, kā arī nodrošināt zāļu, medicīnisko ierīču un medicīnisko tehnoloģiju kompensācijas sistēmas administrēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!