Foto: LETA
Ņemot vērā nepieciešamību iekļauties pasažieru pārvadājumu veikšanai paredzētajā valsts budžeta finansējumā, Autotransporta direkcija (ATD) lēmusi par 112 autobusu reisu slēgšanu atsevišķos autobusu maršrutos.

Reisu skaits lielākoties samazināts autobusu maršrutus virzienā no Rīgas uz Sloku, Dubultiem, Tukumu un Ogri, bet maršruti Rīga – Tukums un Aizkraukle – Sigulda vispār tiks slēgti, portālu "Delfi" informēja ATD preses sekretāre Sandra Maļuha.

Izdevumus sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai vajadzēja mazināt, jo valsts finansējums sabiedriskajam transportam šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu sarucis par aptuveni 20%. Izmaiņas notiks galvenokārt pasažieru vilcienam paralēli kursējošo autobusu kustības grafikos.

Tiks atcelti 27 reisi maršrutā Rīga – Sloka, 46 reisi maršrutā Rīga – Dubulti, 15 reisi maršrutā Rīga – Ogre. Maršrutā Rīga – Bauska arī gaidāmas izmaiņas autobusu kursēšanas grafikos - atcelti seši reisi un mainīti citu reisu izpildes laiki.

Autobusu maršruts Rīga – Tukums vispār tiks slēgts, jo satiksmi līdz Tukumam nodrošina gan vilciens, gan no Rīgas kursējošie autobusi Kurzemes virzienā. Tāpat tiks slēgts maršruts Aizkraukle – Sigulda, jo abos reisos, kas dienas laikā kursē šajā maršrutā, vienlaicīgi tiek pārvadāti ne vairāk kā 4-8 pasažieri.

ATD veic pārrunas ar AS "Pasažieru vilciens" par pasažieru plūsmas pārņemšanas iespējām, izskatot vilciena ekspreša Rīga – Tukums norīkošanu un atsevišķu vilciena reisu Rīga – Sloka pagarināšanu līdz Tukumam.

ATD pārstāve atgādina, ka uzņēmuma valde šā gada 18.jūlijā pieņēma lēmumu par līgumu slēgšanu ar desmit pārvadātājiem, kuri cenu aptaujā iesnieguši izdevīgākos piedāvājumus sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai maršrutos, kas iepriekš bija iekļauti lotē "Centrs-1".

Līdz ar to pārvadātāju plānotā vidējā viena kilometra pašizmaksa samazinājusies par 31%, salīdzinot ar 2011.gada pirmā ceturkšņa rezultātiem. Saskaņā ar veiktajiem aprēķiniem, uz samazinātās pašizmaksas un optimizētās maršrutu tīkla daļas rēķina ATD kalendārā gada laikā varēs ietaupīt aptuveni 1,22 miljonus latu, kas palīdzēs iekļauties samazinātajā valsts finansējumā.

ATD aicina pasažierus īpašu uzmanību pievērst izmaiņām autobusu kustības sarakstos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!