Taupības režīma dēļ pagaidām nav skaidrs, vai Iekšlietu ministrija nākamgad iegādāsies jaunus fotoradarus. Patlaban aprēķināts, ka to iegādei būtu nepieciešami 5,6 miljoni latu, bet jau nākamgad policija soda naudās par tiem dabūtu atpakaļ vismaz astioņus miljonus latu, pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš.
Zivtiņš norādīja, ka aprēķini liecina - fotoradaru iegādes naudu jau gada laikā izdotos atgūt ar uzviju. "Mēs esam aprēķinājuši pašu minimumu, " sacīja Zivtiņš, norādot, ka fotoradaru iegāde beigtos ar "milzīgi strauju kārtības pieaugumu".

Tomēr pagaidām nav skaidrs, vai ministrija tos iegādāsie sun kādā veidā. Patlaban tiekot apsvērtas iespējas tos iepirkt, izmantojot valsts un privātās partnerības principus, taču, kā uzskata Zivtiņš, valstij pašai to darīt būtu daudz izdevīgāk.

Tuvākajā laikā iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) iecerējis šo jautājumu pārrunāt ar premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC). Tad arī varētu būt vairāk skaidrības par to, vai nākamgad Latvija iegādāsies jaunus fotoradarus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!