Foto: Paula Čurkste/LETA

Sagaidot jauno apkures sezonu, ko pavada Krievijas agresīvā kara Ukrainā izraisītais straujais elektroenerģijas un dabasgāzes cenu kāpums, Valsts prezidenta kanceleja Rīgas pilī un Jūrmalas rezidencē īsteno energotaupības un siltumenerģijas taupības plānu, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Rīgas pilī un Jūrmalas rezidencē darba telpās ir uzstādīta gaisa temperatūra, nepārsniedzot +19 grādus, kā arī iespējota automātiska elektroenerģijas padeves atslēgšana darba telpās ārpus iestādes darba laika un brīvdienās. Tāpat nobeigumam tuvojas pakāpeniska pāreja uz LED apgaismojuma ierīcēm darba telpās un reprezentācijas telpās.

Savukārt Rīgas pils reprezentācijas zālēs tiek pastāvīgi uzturēta pazemināta gaisa temperatūra, ko paaugstina līdz +19 grādiem pasākumu laikā.

Sabiedrībai pamanāmāks lēmums ir neieslēgt Rīgas pils fasādes un dārza dekoratīvo apgaismojumu diennakts tumšajā laikā, tostarp neizgaismot Rīgas pils Svētā gara torni un Trīszvaigžņu torni.

Paredzēts, ka Rīgas pils tiks izgaismota Lāčplēša dienā, 11. novembrī, Valsts prezidenta institūcijas simtgades dienā, 14. novembrī, un Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18. novembrī.

Šajā rudenī Valsts prezidenta kanceleja ir atteikusies rīkot protokolāro valsts svētku pieņemšanu Rīgas pilī, kas ierasti noris 17. novembrī. Pieņemšana svētku viesiem tiks apvienota ar valsts svētku koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī 18. novembrī. Savukārt Ziemassvētku laikā nav plānota Rīgas pils rotāšana.

Ņemot vērā, ka izdevumi par siltumu un elektrību Valsts prezidenta kancelejai ir pieauguši trīs reizes, īstenojot šo plānu, tiek cerēts ietaupīt finanšu līdzekļus, norāda Valsts prezidenta kancelejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!