Foto: DELFI
Latvijas Tautas frontes (LTF) 25. gadadienas pasākumiem valdība otrdien nolēma piešķirt vēl papildus 111 496 latus no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

No šīs summas gandrīz 89 500 latu atvēlēti Kultūras ministrijai LTF 25.gadadienas pasākumu kopuma nodrošināšanai, 10 708 lati - Izglītības un zinātnes ministrijai konkursu organizēšanai Latvijas skolās.

Savukārt Ārlietu ministrijai piešķirti 9352 lati Sandras Kalnietes grāmatas "Es lauzu. Tu lauzi. Mēs lauzām. Viņi lūza." Tulkojuma angļu valodā izdošanai, kā arī interaktīva šķirkļa izveidei Latvijas oficiālajā "Facebook" lapā.

Ministru prezidenta Valda Dombrovska ( V) ārštata padomniece Sarmīte Ēlerte uzsvēra, ka liela daļa no papildus piešķirtajiem līdzekļiem atvēlēta pasākumiem, kas notiks šoruden.

"LTF 25. gadadiena ir ārkārtīgi nozīmīga arī šodien vairāku iemeslu dēļ - neatkarības atgūšana bija izcils notikums Latvijas un latviešu tautas vēsturē," sacīja Ēlerte.

Bijušais LTF priekšsēdētājs Dainis Īvāns skaidroja, ka viens no LTF jubilejas pasākumu galvenajiem notikumiem būs LTF muzeja jaunās ekspozīcijas atklāšana.

"LTF muzejā mēs veidojam ekspozīciju no pašiem sākumiem, no individuāliem protestiem, pirmajām neatkarību atbalstošajām organizācijām, līdz lielajai manifestācijai Mežaparkā un neatkarības atgūšanai," informēja Īvāns, piebilstot, ka jaunās ekspozīcijas interjerā izmantoti 80. un 90. gadu elementi, kā arī mūsdienu tehnoloģiju iespējas - skārienjutīgi ekrāni, kuros interesenti varēs iepazīties ar atmiņu stāstiem un aplūkot

5. oktobrī paredzēta arī kinorežisora Askolda Saulīša veidotās dokumentālās filmas par LTF pirmizrāde.

Pēc Saulīša teiktā, filmā tiks izstāstīts "stāsts no sākuma līdz beigām", īpašu akcentu liekot uz LTF izveides sākuma periodu, tās dalībnieku personiskajām atmiņām, disidentismu, kā arī tā laika notikumiem ne tikai Latvijas un Baltijas, bet arīdzan visas Austrumeiropas un pārējās pasaules kontekstā.Jau vēstīts, ka valdība pērn novembrī apstiprināja 435 837 latu finansējuma piešķiršanu Latvijas Tautas frontes (LTF) 25.gadadienas pasākumiem.

Šogad LTF dibināšanas 25.gadu jubileju paredzēts atzīmēt ar īpašu pasākumu kopumu.

LTF 20 gadu svinību fotoreportāža


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!