ATTĪSTĪBA. DROŠĪBA. LATVISKUMS.

Liela daļa Latvijas problēmu nav atrisināmas tikai pašu spēkiem. Mums ir vajadzīgi uzticami partneri Eiropā un pasaulē. Tāpēc jau no 1999.gada Tautas partija (TP) darbojas Eiropas Tautas partijā (ETP) – Eiropas Savienības (ES) ietekmīgākajā politiskajā organizācijā. Strādājot EP, esam pārliecinājušies, ka dalība tik spēcīgā organizācijā kā ETP dod iespējas ietekmēt Eiropas politiku Latvijas valsts interesēs.

Patlaban īpaši svarīgi izprast, kāpēc pasauli un Latviju piemeklējusi krīze, un piedāvāt efektīvus risinājumus tās pārvarēšanai. Šī nav tikai finanšu krīze – tā ir arī vērtību krīze. Materiālie panākumi ir zūdoši, ja nebalstās uz patiesām vērtībām. Daudzi aizmirsuši par ģimeni kā sabiedrības pamatu, rūpēm par saviem vecākiem un bērnu izglītību. Krīzi pārvarēsim tikai tad, ja atgriezīsimies pie pamatvērtībām.

TP turpinās strādāt EP, balstoties uz stabilām, labējām un konservatīvām vērtībām. Vairāk kā jebkad agrāk ES jāaizsargā brīvība – pārliecības, izteikšanās un ekonomiskā brīvība. TP ir par valsts tiesiski regulētu brīvo tirgu un solidaritāti starp valstīm, par atbalstu ģimenei un labklājību, par īpašumtiesībām, ražīgu darbu un uzkrājumiem. Esam par latviskās identitātes nosargāšanu ES. Neaizstājama ir kvalitatīva izglītība, inovācijas un konkurence. TP prioritātes nākamajos piecos gados darbā EP būs – attīstība, drošība un latviskums.

Attīstība

Panāksim, ka ES aizdevuma un fondu līdzekļi tiek novirzīti jaunu darba vietu radīšanai, izglītībai, zinātnei un inovācijām, kas padarīs Latviju konkurētspējīgāku ES un ES – pasaulē.

Cīnīsimies par elastīgāku kritēriju piemērošanu ceļā uz eiro un panāksim Latvijas pievienošanos eirozonai līdz 2011.gadam, novēršot valūtas kursa svārstību risku Latvijas uzņēmējiem un mājsaimniecībām.

Esam gatavi darboties EP Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejā, lai nodrošinātu vienādus Eiropas maksājumus Latvijas un veco ES valstu zemniekiem. Latvijas zemnieku diskriminācija jāizbeidz!

Darīsim visu, lai mazinātu birokrātiju struktūrfondu apguves vadībā un panāktu šo fondu novirzīšanu eksporta nozarēm un nacionālo produktu ražošanai. Nākamajā ES budžeta periodā panāksim Latvijai izdevīgākus ES fondu apjomus, lai tos lietderīgi ieguldītu Latvijas reģionu attīstībā.

Panāksim stingrāku ES regulējumu kredītiestādēm, lai garantētu iedzīvotāju un uzņēmumu noguldījumu drošību un kredītu aizsardzību.

Gādāsim par papildu ES līdzekļu piesaisti Latvijas pilsētu un reģionu satiksmes infrastruktūras, ostu, dzelzceļu un lidostu attīstībai.

Drošība

Veicināsim stingrāku migrācijas politiku un drošākas ES robežas, uzlabojot starptautisko sadarbību noziedzības apkarošanā.

Stiprināsim ES vienotību enerģētikas jomā un iestāsimies par enerģijas piegādes avotu un veidu dažādošanu. Strādāsim, lai panāktu elektrības un gāzes tirgu savstarpējo savienošanu, kas mazinātu izmaksas patērētājiem, veicinātu konkurenci un iespējami novērstu atkarību no viena piegādātāja. Citu valstu skaldi un valdi politika ES nav pieļaujama!

Atbalstīsim stimulus zaļajām tehnoloģijām un Latvijai raksturīgo alternatīvo enerģijas veidu attīstībai un izmantošanai. Lai mazinātu neatjaunojamo resursu izmantošanu, jāpaaugstina energoefektivitāte gan Latvijā, gan ES!

Pilnveidosim Transatlantiskās attiecības starp ES un ASV, starp ES un NATO.

Latviskums

Katrs latvietis jebkurā valstī ir Latvijas neformālais vēstnieks! Nostiprināsim savu identitāti ES, skaidrojot un popularizējot Latvijas vēsturi, kultūras un valodas politiku.
Turpināsim pārliecināt visus Latvijas interešu aizstāvjus Briselē – deputātus, ministriju pārstāvjus, uzņēmēju asociācijas un sociālos partnerus –, ka jākāpina mūsu interešu aizstāvības spējas ES. Pārskatīsim Latvijas nacionālo pozīciju formulēšanas kārtība, palielinot ministru un ierēdņu atbildību.

Stiprināsim kopējās Eiropas vēstures apziņu, vienlīdz nosodot totalitārā komunisma un nacisma noziegumus.

Nodrošināsim, ka EP pieņem tiesību aktus, kas ļautu veiksmīgāk aizstāvēt Latvijas pilsoņu intereses strīdos par bērnu aizbildniecību.

Rūpēsimies par kvalitatīvu latviešu valodas lietojumu ES, izskaužot eirožargonu un attīstot terminoloģiju latviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!