Foto: DELFI
No 1. līdz 10. martam norisināsies pirmais tautas skaitīšanas posms, kura laikā iedzīvotājiem būs iespēja aizpildīt tautas skaitīšanas anketas internetā, informē Centrālā statistikas pārvalde (CSP).

Tautas skaitīšanas anketas no nākamās otrdienas būs pieejama tautas skaitīšanas mājas lapā www.tautasskaitisana.lv. Lai aizpildītu tautas skaitīšanas anketu internetā par sevi un ģimenes locekļiem, ar kuriem kopā dzīvojat un saimniekojat, identifikācijai varēs izmantot pases numuru un personas kodu vai lielāko internetbanku autorizācijas līdzekļus, vai arī elektronisko parakstu.

CSP uzsver, ka aizpildīt anketu internetā ir vieglāk, ātrāk un ērtāk. Šo iespēju īpaši tiek aicināti izmantot iedzīvotāji, kuru darbs ir saistīts ar biežu prombūtni ārpus pastāvīgās dzīvesvietas, tajā skaitā - ar pagaidu prombūtni, kas ilgst mazāk par vienu gadu ārpus Latvijas.

Pārvalde informē, ka no 17. marta līdz 31. maijam pie tiem, kuri nebūs "saskaitījušies" internetā, tautas skaitītāji dosies uz mājām.

2011. gada tautas skaitīšanā tiks iegūta detalizēta informācija par Latvijas iedzīvotājiem un mājokļiem. Personas anketa ietver jautājumus par iedzīvotāju ģimenes stāvokli, tautību, valodu, kuru pārsvarā lieto mājās, izglītību, ekonomisko aktivitāti, kā arī par migrāciju. Savukārt Mājokļa anketa ietver jautājumus par mājsaimniecības locekļu skaitu, kā arī tādiem mājokli raksturojošajiem rādītājiem kā ēkas tips, piederība, mājokļa platība, ūdens apgādes sistēma, apkures veids, labiekārtotība u.c. Iedzīvotāji tiks lūgti sniegt informāciju par no Latvijas uz pastāvīgu dzīvi citās valstīs emigrējušām personām. Tādējādi tiks iegūta precīzāka informācija par pēdējā desmitgadē uz ārvalstīm emigrējušo Latvijas iedzīvotāju skaitu.

Ja rodas nepieciešamība iegūt vairāk informācijas vai noskaidrot interesējošos jautājumus, zvaniet CSP pa bezmaksas tālruni 80000777 no 1. līdz 10. martam katru dienu no plkst. 8.00 līdz 20.00.

Jau ziņots, ka šī būs pirmā tautas skaitīšana Latvijā kopš iestāšanās Eiropas Savienībā un pirmā, kurā anketas būs pieejamas internetā. Tautas skaitīšanu veiks sabiedriskās domas pētniecības kompānija "GfK", kura ieguva valsts pasūtījumu par trīs miljoniem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!