Neformāli signāli par iespējamo ekonomikas ministra amata zaudēšanu "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK vadībai nešķiet arguments, lai atteiktos no šī posteņa. Apvienība vēlas tikties ar premjeru, lai saņemtu skaidru atbildi par šim postenim nominēto Eināru Cilinski, ziņo laikraksts "Diena".
TB/LNNK līderis Roberts Zīle norāda, ka ir spēkā koalīcijas līgums, kurā ir paredzēta kārtība, kādā partijas deleģē nākamo ministra kandidātu no amata aizgājušā sava biedra vietā. "Tās ir spekulācijas, kas izskan. Mēs normāli gaidījām, kamēr premjers izvērtēs mūsu kandidātu. Ja kaut kas ir mainījies, tad ir jādzird, kas ir tas iemesls," sacījis Zīle.

Premjers vēl nav saņēmis TB/LNNK aicinājumu uz tikšanos, taču viņš nekad partneriem to nav atteicis, sacījis premjera padomnieks Arno Pjatkins.

Jau ziņots, ka līdzšinējais ekonomikas ministrs Jurijs Strods atkāpās no amata personisku iemeslu dēļ, un apvienība TB/LNNK šim amatam nominēja Eināru CIlinski, taču premjers nesteidzas virzīt Cilinski apstiprināšanai Saeimā, norādot, ka par to varētu lemt pēc nākamā gada budžeta pieņemšanas. Neoficiāli izskanējusi informācija, ka TB/LNNK varētu zaudēt ekonomikas ministra amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!