Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats uzskata, ka sadarbība ar partiju "Jaunais laiks" (JL) tuvākajā laikā nav iespējama, lai gan TB/LNNK un JL esot kopīgs viedoklis atsevišķos jautājumos.
Grīnblats portālam "Delfi" sacīja, ka TB/LNNK no JL nav saņēmis oficiālu priekšlikumu sadarboties un, pēc viņa domām, šāda sadarbība patlaban nav iespējama.

""Jaunais laiks" veidota kā viena līdera partija, tāpēc sadarbība ar partiju, kur ir vairāki vadītāji, var būt ne vien sarežģīta, bet arī problemātiska,"sacīja Grīnblats.

Grīnblats uzsvēra, ka sadarbība ar JL iespējama tālākā nākotnē, tāpat kā ar pārējām labējām partijām – Tautas partiju (TP) un daļēji arī Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). To iepriekš medijiem apliecinājis arī TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle.

Savukārt JL valdes loceklis un Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Šadurskis portālam "Delfi" atturīgi komentēja Grīnblata piesardzību abu partiju sadarbībā. Viņš norādīja: ""Jaunais laiks" un TB/LNNK jebkurā struktūrā strādājot var būt saskanīgāki par TB/LNNK sadarbību ar "Dzimteni" vai apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā"".

Šadurskis sacīja, ka tuvākajā laikā ar "tēvzemiešiem" plānotas neformālas sarunas, bet perspektīvā varētu notikt arī abu partiju valžu tikšanās.

"Mēs uzskatām, ka nacionālām partijām ir jāsadarbojas," sacīja Šadurskis. Viņš atgādināja, ka abas partijas jau kopīgi iebilst pret Saeimas pilnvarojumu parakstīt Latvijas un Krievijas robežlīgumu bez tam iepriekš pievienotās deklarācijas.

"Nekas jau cits tā nesaliedē kā kopīgs darbs," pauda JL valdes loceklis.

JL valde piektdien izplatīja paziņojumu, kurā aicināja "tēvzemiešus" uz sadarbību. Partija aicinājumu "tēvzemiešiem" pieņēmusi, atsaucoties uz TB/LNNK priekšsēdētāja Roberta Zīles intervijās presē sacīto, ka partija vēlētos nākotnē sadarboties ar JL. "Ņemot vērā mūsu partiju politisko viedokļu sakritību, tai skaitā robežlīguma jautājumā ar Krieviju, domāju, ka varēsim sastrādāties," pēc valdes sēdes pauda JL Saeimas frakcijas vadītājs Krišjānis Kariņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!