Apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK nesteigsies ar jauna ekonomikas ministra amata kandidāta izvirzīšanu, jo vispirms vēlas kompleksi izvērtēt situāciju valdībā, kā arī premjera Aigara Kalvīša (TP) piedāvātās izmaiņas, portālam "Delfi" sacīja TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle.
Zīle skaidroja, ka "mums nekādas steigas nav". TB/LNNK valde vienbalsīgi kā labāko ekonomikas ministra amata kandidātu bija atzinusi Eināru Cilinski, līdz ar to pašreizējā situācijā apvienība vēlas noskaidrot valdības vadītāja turpmākos plānus, lai izlemtu jautājumu par atrašanos valdībā un jauna kandidāta virzīšanu.

Pēc Zīles teiktā, TB/LNNK nevēlētos vienkārši pamest valdību, jo šādā gadījumā pastāv iespēja, ka valdība būtu spiesta sadarboties ar "Saskaņas centru", ko TB/LNNK nevēlas pieļaut. "Mums ir jābūt atbildīgiem par to, kas notiek," sacīja Zīle, vienlaikus uzsverot, ka nav skaidrs, kādēļ premjers rīkojies šādi, radot divdomīgu situāciju, kurā Cilinskis par labāko rīcību atzinis atteikšanos no ekonomikas ministra amata.

"Gandrīz vairāk nekā mēnesi no premjera nebija atbildes par Cilinski, līdz ar to es pieļauju, ka var strādāt pašreizējā variantā… mēs gribam redzēt premjera rīcību līdzekļu optimizācijas jautājumā, " sacīja Zīle.

Jau vēstīts, ka TB/LNNK izvirzītais un pēkšņu premjera Aigara Kalvīša atbalstu ieguvušais ekonomikas ministra amata kandidāts Einārs Cilinskis trešdien, tikai dienu pirms Saeimas balsojuma par viņa iecelšanu amatā, nolēma nekandidēt uz ekonomikas ministra krēslu.

Cilinskis trešdien žurnālistiem paziņoja, ka atsauc savu kandidatūru, ka nevar kandidēt pie pašreizējā valdības sastāva. Cilinskis atsakās kandidēt uz šo amatu, jo masu medijos izskanējusi neoficiāla informācija, ka viņa virzīšanai amatā premjers piekritis apmaiņā pret "tēvzemiešu" atbalstu KNAB vadītāja Alekseja Loskutova atlaišanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!