Lai palīdzētu policijai veiksmīgāk cīnīties pret Brīvības pieminekļa apčurātājiem un citiem nekārtību veicējiem, apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK sagatavojusi grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz līdz 40 latiem paaugstināt naudas sodu par sīko huligānismu, savukārt par alkoholiska lietošanu sabiedriskās vietās vai atrašanos sabiedriskās vietas reibuma stāvoklī ieviest sodus no 50 līdz 100 latiem.
TB/LNNK informē, ka sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju sagatavotie grozījumi likumā palīdzētu policijai cīnīties ar ielu huligāniem, tajā skaitā Brīvības pieminekli kā dabisko vajadzību kārtošanas vietu iecienījušiem ārzemju tūristiem.

Kā iepriekš tikšanās laikā ar TB/LNNK frakcijas atzina Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs, pašvaldības policisti ir gatavi pastiprināt ielu huligānu tvarstīšanu, taču šobrīd likums pašvaldības policijai dod tiesības uz vietas piemērot tikai 10 latu naudassodu. Tāpat pastāvošie sodi par sīko huligānismu un nepakļaušanos policijas darbiniekiem ir pārlieku mazi, lai spētu atturēt no huligāniskām darbībām pietiekami turīgos ārzemju tūristus.

TB/LNNK frakcijas sagatavotie priekšlikumi grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā tādēļ paredz, ka pašvaldības policisti uz vietas var piemērot naudas sodu līdz 40 latiem, savukārt par nepakļaušanos pašvaldības policijas darbiniekiem turpmāk draud tāds pats sods, kā par nepakļaušanos valsts policijai – naudas sods līdz 200 latiem vai administratīvais arests līdz piecpadsmit diennaktīm.

TB/LNNK deputāti arī rosina palielināt maksimālo sodu par sīko huligānismu no 50 līdz 250 latiem, bet par atkārtotu huligānisku darbību veikšanu – no 100 līdz 500 latiem vai administratīvo arestu no piecām līdz piecpadsmit diennaktīm.

Frakcijas priekšlikumi paredz palielināt arī maksimālo sodu par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskās vietās vai atrašanos sabiedriskās vietas reibuma stāvoklī no 50 līdz 100 latiem, bet par atkārtotu šādu darbību veikšanu – no 100 līdz 250 latiem vai piemērot administratīvo arestu no trīs līdz piecpadsmit diennaktīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!