Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK valde piektdien pieņēma aicinājumu valsts augstākajām amatpersonām līdz Satversmes tiesas sprieduma pasludināšanai neveikt Latvijas-Krievijas robežlīguma ratifikācijas dokumentu apmaiņu. "Tēvzemieši" apsprieduši arī situāciju koalīcijā, ko atzīst par saspringtu saasinājušos domstarpību dēļ.
TB/LNNK preses sekretārs Rolands Pētersons portālu "Delfi" informēja, ka TB/LNNK valde aicina neveikt ratifikācijas dokumentu apmaiņu , jo tas "neatbilst Satversmes principiem un nākotnē var izraisīt valstī konstitucionālu strīdu".

" Mēs varam tikai aicināt, protams, mēs nevaram Kalvīti un Pabriku piespiest," sacīja Pētersons, norādot, ka ta neesot tikai partijas nostāja, bet gan juristu viedoklis par labāko rīcību pašreizējā situācijā.

Neoficiāla informācija liecina, ka TB/LNNK valde piektdien apspriedusi arī situāciju koalīcijā, kas atzīta par saspringtu, jo Tautas partijai radušās domstarpības svarīgos jautājumos ne tikai ar " tēvzemiešiem", bet arī ar Zaļo un zemnieku savienību.

TB/LNNK nolēmusi uzstāt, lai ekonomikas ministra amatā Kalvīša vadīta valdība apstiprinātu Rīgas domnieku Eināru Cilinski. Iespēju virzīt citu kandidātu TB/LNNK neapsvērs, partija arī noraida Kalvīša kritiku par Cilinska piemērotību šim amatam.

Jau vēstīts, ka premjers Aigars Kalvītis (TP) asi kritizējis demisionējušā ekonomikas ministra Jurija Stroda (TB/LNNK) veikumu ministrijā un uzskata, ka "ņemot vērā līdzšinējo pieredzi" TB/LNNK izvirzītā kandidatūra ekonomikas ministra matam ir "rūpīgi izvērtējama".

Kalvītis gan pagaidām neatklāj, vai pats būtu gatavs ieņemt šo amatu un vai valdībā iespējamas vēl kādas pārmaiņas, norādot, ka eksāmens ministriem būs spēja samazināt tēriņus nākamā gada valsts budžetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!